Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lucescu şi Raţ, calificaţi în finala Cupei UEFA în minutul 89! Şahtior Doneţk - Dinamo Kiev 2-1 (VIDEO)

Lucescu şi Raţ, calificaţi în finala Cupei UEFA în minutul 89! Şahtior Doneţk - Dinamo Kiev 2-1 (VIDEO)

Lucescu şi Raţ, calificaţi în finala Cupei UEFA în minutul 89! Şahtior Doneţk - Dinamo Kiev 2-1 (VIDEO)
Sursa foto: mircea lucescu
07 Mai 2009   •   21:26

Visul lui Lucescu a devenit realitate. Şahtior Doneţk, echipă pe care o antrenează, a obţinut calificarea în premieră în finala Cupei UEFA şi va merge la Istanbul. Meritul îi aparţine şi lui Răzvan Raţ, titular şi unul dintre cei mai buni jucători, dar mai ales lui Ilsinho, care a marcat două goluri esenţiale cu care Şahtior a eliminat rivala din Ucraina, Dinamo Kiev, echipa lui Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat. Echipa lui Lucescu va da piept în finală fie o echipă nemţească, fie Hamburg, fie Werder Bremen.
Rezultatul de 1-1 din tur, obţinut de echipa lui Mircea Lucescu pe stadionul "Valeri Lobanovski" din Kiev, a făcut ca echipa din Doneţk să înceapă meciul plină de încredere. Echipa din capitala Ucrainei, cu Tiberiu Ghioane pe bancă şi Florin Cernat neinclus în lot, a avut prima ocazie prin Bangoura, dar a fost apoi împinsă în propria jumătate de o echipă gazdă determinată. Şi dominarea teritorială a Şahtiorului a dat roade repede. Srna a centrat de pe dreapta, apărarea lui Dinamo n-a putut respinge şi brazilianul Jadson a şutat tare cu latul de la 15 metri, fix în vinclul porţii lui Bogush. 1-0 pentru echipa lui Mircea Lucescu, dar situaţia calificării rămânea la fel de nesigură.
Golul nu a produs reacţia aşteptată din partea oaspeţilor, care nu au putut produce ocazii mari. În schimb, meciul a căpătat o duritate demnă de un derby foarte tensionat. Iar cei care au avut de suferit au fost cei de la Kiev, deoarece Aliev şi Vukojevic au primit cartonaşe galbene, urmând să lipsească dintr-o eventuală finală disputată la Istanbul. Oaspeţii au avut şi ei ocazia să se bucure pentru un gol, după ce Vukojevic a deviat în poarta Şahtiorului şutul din lovitură liberă al lui Aliev, dar arbitrul a oprit repede "petrecerea" pentru o poziţie de ofsaid a primului. Repriza s-a terminat cu o acţiune periculoasă a lui Şahtior,
Planurile lui Lucescu au fost date peste cap la doar două minute de la reluare. Dinamo Kiev a înscris golul de care avea nevoie atunci când Olexandr Aliev a trimis o superpasă printre doi fundaşi ai lui Şahtior şi l-a angajat excelent central pe Bangoura. Şi ivorianul nu şi-a dezamăgit coechipierii, trimiţându-l în dreapta pe Pyatov şi trimiţând în stânga, în plasă. Scorul general era acum 2-2, situaţie care dacă s-ar fi păstrat până în minutul 90 s-ar fi mers în prelungiri.
Golul primit de Şahtior a avut un efect pozitiv asupra jocului, care a devenit, din senin, foarte deschis şi spectaculos. S-a renunţat la durităţile din prima repriză şi amândouă echipele au început să caute cu disperare poarta. Şi, deşi la încept ceva nu se lega în atacul celor două echipe, după minutul 60 au început să apară şi ocaziile mari, dar Jadson, Fernandinho sau Milevsky au ratat cu seninătate. Eremenko a trecut şi el extrem de aproape de a înscrie un gol esenţial, în timp ce la poarta cealaltă Sabijc a degajat mingea de pe linia porţii lui Kiev, exasperându-l pe Lucescu. Pe măsură ce se apropia minutul 90, lucrurile păreau decise, dar norocul era de partea lui Lucescu.
Acelaşi Ilsinho a arătat stăpânire de sine şi a întors superb un adversar în careul lui Kiev, înscriind cu stângul pe lângă Bogush, exasperat. Era minutul 89 şi tribunele săreau în aer ştiind că Şahtiorul lui Mircea Lucescu a obţinut calificarea în Finala Cupei Uefa din Istanbul. Dinamo a mai ratat două ocazii pe care şi le-a creat cu disperarea unei echipe care a pierdut totul, dar nimic nu putea să tulbure bucuria gazdelor, care merg pentru prima oară în istorie într-o finală de cupă europeană.
Vedeţi golurile partidei aici.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close