Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lucescu stârneşte controverse în Ucraina cu o scrisoare pentru preşedintele Ianukovici

Lucescu stârneşte controverse în Ucraina cu o scrisoare pentru preşedintele Ianukovici

Lucescu stârneşte controverse în Ucraina cu o scrisoare pentru preşedintele Ianukovici
Sursa foto: mircea lucescu
16 Feb 2010   •   20:12

Alegerea ca preşedinte al Ucrainei a lui Victor Ianukovici este o veste excelentă pentru locuitorii din regiunea de Est a ţării. Aşa cum era de aşteptat, suporterii echipei din Doneţk, reprezentanţi ai comunităţii rusofone din regiune, se bucură pentru alegerea favoritului lor, Victor Ianukovici, la cârma ţării. Cum şi noul preşedinte este un fan declarat al lui Şahtior, Mircea Lucescu şi jucătorii s-au gândit să îi transmită acestuia prin site-ul oficial al clubului felicitările lor. Mass-media de la Kiev a condamnat tonul servil din scrisoare, amintind că este interzisă imixtiunea politicului în sport şi invers.
Jucătorii şi antrenorii de la Şahtior Doneţk au aflat cu bucurie faptul că rezultatele scrutinului din Ucraina au fost validate, iar Dumneavoastră aţi câştigat cursa prezidenţială. Vă felicităm pentru acest succes mare, meritat şi corect. Şi felicităm Ucraina pentru că şi-a dat un lider atât de meritoriu şi puternic.
De asemenea, vă mulţumim pentru că sunteţi suporterul echipei noastre, că vă împărtăşiţi bucuriile şi supărările cu noi.
Acum, Şahtior este în cantonament, unde ne pregătim pentru meciurile din Europa League. Sperăm să vă încântăm pe Dumneavoastră şi pe fanii fotbalului ucrainean cu prestaţia noastră şi ne vom bucura întotdeauna să vă întâmpinăm pe stadionul nostru.

Cu toată consideraţia,

Antrenor principal Mircea Lucescu
Căpitan Darijo Srna

Aceasta este scrisoarea prin care Mircea Lucescu a ridicat multe sprâncene în ţara vecină. Tehnicianul a ţinut să menţioneze repede că nu cânta nici o odă noului şef de stat, şi nici că nu se aşteaptă la favoruri din partea politicului. Este greu de spus dacă gestul celor de la Şahtior poate fi considerată ca deplasată, ea părând mai degrabă o încercare de a le face pe plac suporterilor echipei, bucuroşi oricum pentru rezultatul alegerilor.
Contactat telefonic de Evenimentul Zilei, Mircea Lucescu a dezminţit că ar fi vreun ajutor pentru echipa sa faptul că are ca suporter primul om din statul ucrainean.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Lucescu Sahtior Donetk Ucraina
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close