Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Luciano Moggi a fost suspendat pe viaţă din fotbalul italian

Luciano Moggi a fost suspendat pe viaţă din fotbalul italian

Luciano Moggi a fost suspendat pe viaţă din fotbalul italian
16 Iun 2011   •   14:04

Fostul director general al echipei Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost suspendat pe viaţă din fotbalul italian, a anunţat miercuri FIGC.

Moggi fusese suspendat pe o perioadă de cinci ani în urma scandalului Calciopoli din 2006, în care fostul oficial al bianconerilor a fost figura centrală, însă federaţia italiană a decis să-l înlăture definitiv din orice activitate legată de fotbalul din Cizmă.

Aceeaşi sancţiune a fost primită şi de alte două persoane, Antonio Giraudo, fost conducător la Juventus, şi Innocenzo Mazzini, care a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al federaţiei.

Decizia FIGC vine la câteva zile după ce magistraţii din Napoli au cerut ca Luciano Moggi să fie condamnat la 5 ani şi 8 luni închisoare pentru rolul pe care l-a avut în scandalul meciurilor aranjate din 2006, în urma căruia Juventus a pierdut titlurile din 2005 şi 2006 şi a fost retrogradată în Serie B.

Moggi, care mereu şi-a susţinut nevinovăţia, a reacţionat extrem de nervos la aflarea deciziei: „Dacă vor război, îl vor avea. Voi ieşi din fotbal doar atunci când o să vreau eu acest lucru”.

×
Subiecte în articol: suspendare Serie A Juventus Torino
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close