Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Luciano Moggi, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru implicarea în scandalul Calciopoli

Luciano Moggi, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru implicarea în scandalul Calciopoli

Luciano Moggi, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru implicarea în scandalul Calciopoli
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    09 Noi 2011   •   11:02

Luciano Moggi, fostul director general al clubului Juventus Torino, a fost condamnat de un tribunal din Napoli la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru implicarea în scandalul Calciopoli.

Procesul a fost unul civil, în plan sportiv Moggi fiind deja radiat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal.

Moggi a fost găsit vinovat pentru fraudă sportivă şi complot, iar procurorii ceruseră judecătoarei Teresa Casoria o pedeapsă de cinci ani şi opt luni pentru fostul oficial al bianconerilor.

Nu ne aşteptam la o asemenea sentinţă după felul în care a decurs procesul, dar aşteptăm să primim motivaţia. Vom face apel şi credem că vom reuşi să restabilim ceea ce din punctul nostru de vedere reprezintă adevărul”, a spus Maurilio Prioreschi, avocatul lui Moggi, acesta din urmă părăsind tribunalul fără a face vreo declaraţie.

Alături de Luciano Moggi, alte 15 persoane au fost condamnate. Acestea sunt Diego şi Andrea Della Valle (proprietarii Fiorentinei) şi Claudio Lotito (Preşedinte Lazio), toţi la un an şi 3 luni şi 25.000 de euro amendă, Paolo Bergamo (fost şef al arbitrilor, trei ani şi opt luni), Pierluigi Pairetto (fost şef al arbitrilor, un an şi 11 luni), Innocenzo Mazzini (fost vicepreşedinte FIGC, doi ani şi două luni), Paolo Bertini (fost arbitru, un an şi cinci luni), Massimo De Santis (fost arbitru, un an şi 11 luni), Antonio Dattilo (fost arbitru, un an şi cinci luni), Salvatore Racalbuto (fost, arbitru, un an şi opt luni), Claudio Puglisi (fost asistent, un an şi 20.000 de euro amendă), Stefano Titomanlio (fost asistent, un an şi 20.000 de euro amendă), Lillo Foti (preşedinte Reggina, un an şi şase luni şi 20.000 de euro amendă), Leonardo Meani (oficial AC Milan, un an şi 20.000 de euro amendă), Sandro Mencucci (oficial Fiorentina, un an şi trei luni şi 25.000 de euro amendă).

Alte opt persoane, printre care Mariano Fabiani (director sportiv Messina), Maria Grazia Fazi (secretară FIGC), Ignazio Scardina (jurnalist) sau Pasquale Rodomonti (fost arbitru), au fost absolvite de orice vină.

La puţin timp după anunţarea deciziei de la Napoli, Juventus a postat pe site-ul său oficial un comunicat în care se arată că sentinţa de marţi confirmă neimplicarea clubului în scandalul Calciopoli şi că gruparea torineză va continua lupta sa pentru aplicarea unui tratament egal pentru toată lumea.

Ca urmare a scandalului Calciopoli din 2006, Juventus a pierdut două titluri de campioană (2005 şi 2006) şi a fost retrogradată în Serie B. De asemenea, cluburi ca AC Milan, Lazio şi Fiorentina, au primit mai multe puncte de penalizare.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close