Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Luis Suarez a fost acuzat de FA de comportament violent, după ce a muşcat de mână un adversar

Luis Suarez a fost acuzat de FA de comportament violent, după ce a muşcat de mână un adversar

Luis Suarez a fost acuzat de FA de comportament violent, după ce a muşcat de mână un adversar
de M.T.    |    22 Apr 2013   •   20:37

Fotbalistul echipei FC Liverpool, Luis Suarez, a fost acuzat luni de comportament violent de Federaţia Engleză de Fotbal (FA), ca urmare a incidentului de la meciul cu Chelsea Londra, informează site-ul oficial al forului britanic, citat de Mediafax.

„FA îl acuză pe atacantul formaţiei Liverpool, Luis Suarez, de comportament violent. Acuzaţia vine ca urmare a unui incident cu jucătorul echipei Chelsea, Branislav Ivanovici, la meciul de de duminică de pe Anfield. Incidentul nu a fost văzut de oficialii delegaţi la meci, astfel că imaginile au fost vizionate ulterior. Se susţine că reacţia lui Suarez reprezintă un comportament violent şi FA este de părere că sancţiunea standard de trei meciuri care s-ar aplica în mod normal este evident insuficientă în aceste circumstanţe. Suarez are termen până marţi, la ora 18.00, să răspundă acuzaţiei, după care miercuri se va reuni o Comisie de Reglementare Independentă", se arată într-un comunicat al forului englez.

Decizia FA vine după ce fotbalistul uruguayan l-a muşcat de mână pe fundaşul lui Chelsea, sârbul Branislav Ivanovic, în timpul partidei dintre Liverpool şi formaţia londoneză, încheiată la egalitate, scor 2-2.

Incidentul s-a petrecut la mijlocul reprizei secunde, la un duel în careul lui Chelsea. Arbitrul Kevin Friend nu a văzut gestul şi nu l-a sancţionat pe Suarez în ciuda încercării lui Ivanovici de a-i arăta urmele muşcăturii.

Scăpat de eliminare, atacantul cormoranilor avea să înscrie golul prin care Liverpool a evitat eşecul pe teren propriu în ultimul minut al prelungirilor.

Imediat după meci, Suarez şi-a cerut scuze pentru gestul său, prin intermediul contului personal de Twitter, însă clubul nu a trecut cu vederea incidentul şi l-a amendat pe jucătorul uruguayan

Luis Suarez nu este la primul incident de acest fel, el fiind suspendat şapte meciuri pentru că l-a muşcat pe mijlocaşul formaţiei PSV Eindhoven, Otman Bakkal, în 2011, la ultimul meci jucat pentru Ajax Amsterdam.

Uruguayanul a fost protagonistul mai multor incidente de la transferul său în Premier League, cel mai important fiind un scandal de rasism cu francezul Patrice Evra, de la Manchester United, în urma căruia jucătorul lui Liverpool a fost suspendat opt etape.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close