Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Luis Suarez a primit o suspendare de 10 etape în campionatul Angliei, după ce şi-a muşcat un adversar

Luis Suarez a primit o suspendare de 10 etape în campionatul Angliei, după ce şi-a muşcat un adversar

Luis Suarez a primit o suspendare de 10 etape în campionatul Angliei, după ce şi-a muşcat un adversar
de M.T.    |    24 Apr 2013   •   17:28

Luis Suarez, atacantul lui Liverpool şi al naţionalei Uruguayului, a primit o suspendare de 10 etape în campionatul Angliei, fiind astfel pedepsit pentru faptul că l-a muşcat de mână pe sârbul Branislav Ivanovic, în timpul meciului cu Chelsea disputat duminică pe Anfield şi încheiat la egalitate, scor 2-2.

Jucătorul de 26 de ani are termen până vineri să facă apel la decizia luată de FA, care l-a acuzat de comportament violent pentru gestul său.

Incidentul care i-a adus suspendarea uruguayanului s-a petrecut la mijlocul reprizei secunde, la un duel în careul lui Chelsea. Arbitrul Kevin Friend nu a văzut gestul şi nu l-a sancţionat pe Suarez în ciuda încercării lui Ivanovici de a-i arăta urmele muşcăturii.

Scăpat de eliminare, atacantul cormoranilor avea să înscrie golul prin care Liverpool a evitat eşecul pe teren propriu în ultimul minut al prelungirilor.

Imediat după meci, Suarez şi-a cerut scuze pentru gestul său, prin intermediul contului personal de Twitter, însă clubul nu a trecut cu vederea incidentul şi l-a amendat pe jucătorul uruguayan.

Cu toate acestea, echipa de pe Anfield consideră că decizia luată miercuri de FA este una mult prea dură.

„Atât clubul, cât şi jucătorul se arată şocaţi şi dezamăgiţi de decizia severă luată astăzi”, se arată într-un comunicat de pe site-ul oficial al lui Liverpool.

Dacă apelul va fi respins şi suspendarea va rămâne neschimbată, sud-americanul va lipsi în ultimele patru meciuri din actualul sezon şi în primeşe şase etape ale celui următor, ceea ce înseamnă ca Suarez ca reveni pe teren în Premier League la sfârşitul lunii septembrie.

Luis Suarez nu este la primul incident de acest fel, el fiind suspendat şapte meciuri pentru că l-a muşcat pe mijlocaşul formaţiei PSV Eindhoven, Otman Bakkal, în 2011, la ultimul meci jucat pentru Ajax Amsterdam.

Uruguayanul a fost protagonistul mai multor incidente de la transferul său în Premier League, cel mai important fiind un scandal de rasism cu francezul Patrice Evra, de la Manchester United, în urma căruia jucătorul lui Liverpool a fost suspendat opt etape.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close