Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Malawi l-a răsplătit pe antrenorul Kinnah Phiri cu un nou contract, după minunea cu Algeria

Malawi l-a răsplătit pe antrenorul Kinnah Phiri cu un nou contract, după minunea cu Algeria

Malawi l-a răsplătit pe antrenorul Kinnah Phiri cu un nou contract, după minunea cu Algeria
13 Ian 2010   •   19:04


Selecţionerul celor din Malawi, Kinnah Phiri, va primi o ofertă de prelungire a contractului care îi expiră în luna mai, a anunţat federaţia ţării sale. Phiri a întors destinele echipei naţionale pe care a preluat-o în mai 2008, iar victoria şoc de la Cupa Africii pe Naţiuni, scor 3-0, cu Algeria i-a adus meritatul premiu.

Malawi, cea mai slab cotată echipă naţională de la turneul din Angola, conform FIFA, i-a uimit pe pariori după victoria împotriva "vulpilor deşertului", din Grupa A. "Nu voi fi atât de prost încât să îl las să plece. Am încercat tot felul de selecţioneri - locali sau străini -, dar considerăm că acum am găsit formula câştigătoare şi trebuie să o păstrăm. Kinnah a făcut minuni pentru noi şi este o comoară naţională", a declarat Walter Nyamilandu, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Malawi (FAM), pentru BBC Sport.

Phiri, care a şi jucat pentru echipa naţională în anii '70, a dus "flăcările" de pe locul 136 pe locul 99 în clasamentul FIFA şi speră ca echipa sa să învingă Angola, joi, sau Mali, luni, pentru a se califica în premieră în sferturile de finală ale competiţiei. Malawi se află la a doua participare la Cupa Africii pe Naţiuni, precedenta prezenţă datând din 1984.

Totuşi, deşi este dornic să continue cu Malawi, Phiri a declarat că se poate retrage fericit după victoria istorică de luni, care a dat tonul petrecerii în ţara natală. "Sunt foarte mândru, pentru că nu cred că i-am dezamăgit pe fani de când am preluat echipa. Dacă m-aş retrage azi, aş fi împăcat cu ideea că am făcut ceva pentru dezvoltarea fotbalului din Malawi", a declarat Phiri.

Clasamentul Grupa A, la CAN2010
1. Malawi - 3p
2. Angola - 1p
3. Mali - 1p
4. Algeria - 0p



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close