Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester City învinge pe Dinamo Kiev cu 1-0, dar este eliminată din Europa League

Manchester City învinge pe Dinamo Kiev cu 1-0, dar este eliminată din Europa League

Manchester City învinge pe Dinamo Kiev cu 1-0, dar este eliminată din Europa League
17 Mar 2011   •   21:58

Manchester City a câştigat meciul retur cu Dinamo Kiev din optimile de finală ale Europa League, scor 1-0, deşi a evoluat timp de 55 de minute cu un om mai puţin după eliminarea lui Balotelli. Rezultatul a fost însă insuficient pentru englezi, care au pierdut în Ucraina cu 0-2 şi au fost astfel eliminaţi.

 
Cu două goluri de recuperat după meciul din tur, elevii lui Roberto Mancini nu au stat pe gânduri şi au luat cu asalt poarta lui Shovkovskiy încă din start. Tevez şi Balotelli au avut primele şanse, ratarea italianului fiind una incredibilă: şut peste din doi metri. Gusev a dat un avertisment gazdelor că nu trebuie să uite de defensivă, iar iureşul lui City s-a mai liniştit.
 
Deşi au continuat să joace mai mult în jumătatea adversă, englezii au ameninţat rar poarta oaspeţilor, Balotelli trimiţând cu capul peste în urma unui corner, pentru ca tot el să se opună unui şut al lui Silva pe care scria gol. Fostul jucător al Interului şi-a încheiat seara groaznică în minutul 35, atunci când a primit direct cartonaşul roşu, după un fault extrem de dur asupra lui Popov.
 
Eliminarea lui SuperMario a dat senzaţia că i-a eliberat pe „cetăţeni” de o problemă şi, în minutul 39, Kolarov a deschis scorul cu un şut marcă înregistrată de la marginea careului. Ba mai mult, ar fi putut fi 2-0 la pauză, însă finalizarea lui Yaya Toure după o fază lucrată de Silva şi Tevez a lăsat de dorit.  
 
Deşi în inferioritate numerică, City a continuat să deţină iniţiativa şi în partea a doua, Yaya Toure şi David Silva, în două rânduri, trecând pe lângă golul care putea egala situaţia la general. De cealaltă parte, ucrainienii ar fi putut pune capăt meciului în două rânduri, însă şutul lui Yarmolenko a ocolit de puţin poarta lui Hart, iar lovitura de cap a lui Garmash a fost respinsă de pe linie de Lescott.
 
Mancini a forţat pe final cu Andy Johnson şi Dzeko, dar a fost în zadar. City obţine doar o victorie de palmares, devenind prima echipă care câştigă un meci în inferioritate numerică în Europa League sau Cupa UEFA după Bayer Leverkusen în decembrie 2007, 1-0 cu Sparta Praga. Amară consolare însă. Dinamo Kiev se impune la general cu 2-1 şi se califică în sferturile de finală.
 
Ajax, umilită la Moscova
 
Un alt nume mare care părăseşte competiţia este Ajax Amstedam. Olandezii mergeau la Moscova după ce pierduseră meciul tur cu Spartak cu 1-0 sperând să întoarcă rezultatul nefavorabil. Elevii fostului internaţional rus Valeri Karpin nu le-au lăsat însă nicio şansă adversarilor, impunându-se cu 3-0. Golurile echipei din capitala Rusiei au fost marcate de Dmitri Kombarov, Welliton şi Alex. 
 
Europa League, Optimi de finală, Retur
 
PSG - Benfica 1-1 (Bodmer 35 / Gaitan 27), în tur 1-2
 
Man. City - Dinamo Kiev 1-0 (Kolarov 39), în tur 0-2
 
Zenit - Twente 2-0 (Shirokov 16, Kerzhakov 38), în tur 0-3
 
Spartak Moscova - Ajax 3-0 (D. Kombarov 21, Welliton 30, Alex 54), în tur 1-0

×
Subiecte în articol: europa league Manchester City Dinamo Kiev
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close