Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester City şi Udinese, performerele serii în Cupa UEFA (VIDEO)

Manchester City şi Udinese, performerele serii în Cupa UEFA (VIDEO)

Manchester City şi Udinese, performerele serii în Cupa UEFA (VIDEO)
13 Mar 2009   •   00:09

Manchester City a preluat controlul întâlnirii din optimile Cupei UEFA cu Aalborg, câştigând confortabil prima manşă, scor 2-0. Aalborg venise la Manchester având o serie de 16 meciuri fără înfrângere, incluzând şi o victorie cu 6-1 în faţa spaniolilor de la Deportivo La Coruna, în runda precedentă.

Totodată, danezii au ajuns în Cupa UEFA de pe locul trei din grupele Ligii Campionilor, unde au avut destulă calitate să ia patru puncte scoţienilor de la Celtic şi să scoată o remiză cu Manchester United, pe Old Trafford. Aşadar, pe hârtie, cel puţin, păreau că danezii le vor da bătăi de cap celor de la City, însă englezii, care câştigaseră ultimele cinci meciuri de pe teren propriu, au preluat rapid iniţiativa partidei.

Felipe Caicedo a deschis scorul în minutul şapte, iar Shaun Wright-Phillips a făcut 2-0 cu un şut superb la vinclu, după jumătate de oră de joc. Robinho ar fi trebuit să primească un penalty când a fost faultat în careu, însă City are şi aşa un avantaj solid înainte returului din Danemarca.



Cu acelaşi scor, 2-0, s-a încheiat şi întâlnirea dintre Udinese, singura formaţie italiană aflată încă în competiţiile europene, şi Zenit St. Petersburg. După ce Milan, Fiorentina şi Sampdoria au fost eliminate în 16-imile Cupei UEFA, iar Juventus, Inter şi Roma au părăsit Liga Campionilor, Udinese a devenit singura formaţie care mai poate spăla ruşinea fotbalului italian.

Gazdele au dominat partida, însă au ratat numeroase ocazii şi abia pe finalul întâlnirii au obţinut un avantaj liniştitor în vederea manşei retur, care se va disputa pe terenul deţinătoarei trofeului. Fabio Quagliarella a deschis scorul în minutul 85, pentru ca Antonio Di Natale să stabilească scorul final în minutul 90, din penalty.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Manchester City Udinese Cupa UEFA
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close