Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester United este în finala Cupei Ligii Angliei după un 4-2 cu emoţii împotriva lui Derby County

Manchester United este în finala Cupei Ligii Angliei după un 4-2 cu emoţii împotriva lui Derby County

Manchester United este în finala Cupei Ligii Angliei după un 4-2 cu emoţii împotriva lui Derby County
Sursa foto: Carlos Tevez, fotbalist Manchester United
21 Ian 2009   •   14:38

Formaţia din Manchester începea partida de pe Old Trafford cu un handicap de un gol, fiind învinsă, în tur, de către divizionara secundă Derby cu scorul de 1-0. Deveniţi de curând lideri ai Premier League, jucătorii lui United au trebuit să transpire mult, şi la propriu şi la figurat, pentru calificarea în finala Cupei Ligii Angliei. După un început perfect de meci şi un final diametral opus, deţinătorii trofeului Champions League s-au impus şi se vor înfrunta cu Burnley sau Tottenham.
Valoarea rezervelor puse în teren de către Alex Ferguson s-a lovit de entuziasmul mult mai slab cotaţilor adversari, rezultatul fiind un meci minunat, cu nu mai puţin de şase goluri şi speranţe năruite şi aprinse iar. Dovadă a omogenităţii lotului lui Manchester United, jucătorii trimişi în teren de către managerul scoţian au făcut un joc de pase foarte spactaculos, reuşind să ia un avantaj de trei goluri foarte devreme în meci. Primul care i-a făcut pe mai puţin experimentaţii jucători ai lui Derby să se teamă de ceea ce avea să se întâmăple a fost portughezul Nani. Acesta a dovedit că nu degeaba s-a născut în aceeaşi ţară cu Cristiano Ronaldo şi a marcat, în minutul 16, după un şut puternic cu dreptul.
"Morişca" de pase a lui Manchester, un chin permanent pentru Derby, a dat pentru prima dată roade la al doilea gol al campionilor Angliei, marcat în minutul 22, când O'Shea a primit o pasă printre doi adversari şi a şutat la conţul scurt. Tevez a înscris şi el cu capul, în minutul 34, din mijlocul unei apărări visătoare. În acest moment, cei de la Derby începeau deja să pară o trupă de amatori.
Suporterii echipei oaspete au fost treziţi la viaţă abia în minutul 80, când, conform sport.ro, Barnes a înscris din penalty. Derby mai avea nevoie de un gol pentru a se califica. Nu toate visele devin realitate, însă, şi nou-intratul Ronaldo s-a văzut faţă în faţă cu portarul lui Derby, pentru a executa un penalty. Scenă de coşmar pentru portughez, care a ratat o lovitură de departajare în finala Champions League cu Chelsea. El a marcat, însă, de această dată. Golul superb, din lovitură liberă, înscris de Barnes pentru Derby în minutul 92, a venit ca sarea în ochi "Diavolilor Roşii", dar meciul s-a terminat, din fericire pentru ei, aproape imediat şi echipa din Manchester a obţinut şansa de a juca ultimul meci din Cupa Ligii Angliei cu trofeul pe masă.
Foto: www.footballonair.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Manchester United Cupa Ligii Angliei
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close