Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Manchester United învinge cu 2-1 pe Chelsea şi mai are nevoie de un punct pentru a cuceri titlul

Manchester United învinge cu 2-1 pe Chelsea şi mai are nevoie de un punct pentru a cuceri titlul

Manchester United învinge cu 2-1 pe Chelsea şi mai are nevoie de un punct pentru a cuceri titlul
08 Mai 2011   •   20:32

Manchester United este la numai un punct distanţă de cel de-al 19-lea titlu din istoria clubului, ceea ce ar reprezenta un nou record pentru fotbalul englez, după ce învins cu 2-1 pe Chelsea în meciul decisiv pentru desemnarea campioanei.

 
Meciul de pe Old Trafford, acolo unde echipa lui Sir Alex Ferguson a cedat doat două puncte în acest sezon, a început practic de la 1-0 pentru United, care a deschis scorul în secunda 36 prin Javier Hernandez, atacantul mexican profitând de o mare greşeală a lui David Luiz. Gazdele au continuat să domine autoritar şi, în minutul 23 conduceau deja cu 2-0, Vidic înscriind cu capul din apropiere.
 
Golul lui Lampard din repriza a doua a dat speranţe londonezilor că pot reveni, însă „diavolii” au reuşit să-şi păstreze avantajul şi chiar şi-l puteau mări, dar Alex a salvat senzaţional în faţa lui Rooney. Ultimul fluier al arbitrului Howard Webb a declanşat sărbătoarea între jucătorii lui United, care s-au bucurat ca şi cum campionatul s-a terminat. Un punct cu Blackburn în etapa următoare este suficient pentru securizarea titlului.
 
Arsenal nu se dezminte şi, după ce în etapa trecută a pus piedică lui Manchester United, duminică a pierdut în deplasarea de la Stoke, scor 1-3. Gazdele au deschis scorul prin Jones, după jumătate de oră de joc, şi şi-au mărit avantajul cu cinci minute înainte de pauză, când Pennant a înscris împotriva fostei sale echipe. Robin Van Persie a marcat pentru „tunari”, dar ultimul cuvânt a aparţinut tot elevilor lui Tony Pulis, Walters stabilind rezultatul final şi punând capăt definitiv micilor speranţe ale londonezilor că ar putea câştiga titlul.
 
Într-un duel important pentru evitarea retrogradării, Wolverhampton a învins pe teren propriu pe West Ham United, la care Tamaş a răma rezervă tot meciul. Fletcher, de două ori, şi Guedioura au marcat pentru echipa lui Mick McCarthy, în timp ce Odemwingie a transformat un penalty în repriza a doua şi a ajuns la 15 goluri la primul său sezon în Premier League. Pentru Wolves, victoria de duminică reprezintă părăsirea locurilor retrogradabile, acolo unde, în urma rezultatelor din etapa a 36-a, a ajuns Blackpool. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close