Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mario Gomez aduce prima victorie a Germaniei la EURO 2012

Mario Gomez aduce prima victorie a Germaniei la EURO 2012

Mario Gomez aduce prima victorie a Germaniei la EURO 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    10 Iun 2012   •   00:07

Germania a debutat cu dreptul la Campionatul European din Polonia şi Ucraina, reuşind să se impună în cel de-al doilea meci al grupei B cu 1-0 în faţa Portugaliei.

 
Unicul gol al partidei disputate la Lvov a fost marcat de golgheterul Mario Gomez, cu 17 minute înainte de final.
 
Considerat primul mare derby de la EURO, meciul s-a rdicat în puţine momente la înălţimea aşteptărilor. Acest lucru s-a întâmplat şi pentru că tactica lusitanilor a fost de a lăsa iniţiativa adversarilor şi a încerca să profite de viteza lui Cristiano Ronaldo şi Nani pe contraatac.
 
În aceste condiţii, elevii lui Joachim Low şi-au creat puţin ocazii, Gomez, Podolski, în două rânduri, şi Thomas Muller fiind cel mai aproape de gol înainte de pauză. Însă marea ocazie a primei reprize a venit în minutul 45 şi i-a aparţinut portughezului Pepe, care a tras în transversală din mijlocul careului, mingea căzând apoi pe linia porţii şi revenind în teren.
 
Partea a doua s-a desfăşurat după acelaşi tipar, cu Germania controlând ostilităţile, fără a fi însă foarte periculoasă, şi cu Portugalia jucând cartea Cristiano Ronaldo, care ar fi putut da rezultate în minutul 64, atunci când starul lui Real Madrid a fost blocat providenţial de Boateng.
 
În minutul 73, Gomez a reuşit în sfârşit să spargă lacătul lui Paulo Bento, atacantul lui Bayern Munchen înscriind cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Khedira. Golgheterul bavarezilor putea rezolva definitiv problema învingătoarei câteva minute mai târziu, când nu a reuşit să ajungă la pasa excelentă a lui Muller.
 
Portughezii, aproape inexistenţi din punct de vedere ofensiv până în acel moment, au dominat ultimele 10-15 minute, perioadă în care au avut mai multe şanse de a egala. Tonul l-a dat Cristiano Ronaldo, al cărui şut în forţă a fost respins de Neuer, în timp ce Fabio Coentrao l-a luat la ţintă pe Hummels din poziţie favorabilă.
 
O centrare a lui Nani a fost aproape de a se transforma într-un spectaculos gol de 1-1, însă mingea trimisă de jucătorul lui Manchester a căzut pe bară, pentru ca Varela să irosească cea mai clară ocazie a finalului de meci în minutul 88, când nu a putut marca din 7 metri, cu toată poarta în faţă.
 
În minutele de prelungire, Nani a avut încă o şansă de a aduce un punct Portugaliei, dar şutul său a fost deturnat din drumul spre poartă de Badstuber, astfel că rezultatul a rămas neschimbat. După ce Danemarca a învins Olanda în celălalt meci al grupei B, următoarea etapă, în care Germania va juca împotriva "Portocalei Mecanice", se anunţă una foarte încinsă.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close