Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mark Van Bommel s-a transferat de la FC Bayern la AC Milan

Mark Van Bommel s-a transferat de la FC Bayern la AC Milan

Mark Van Bommel s-a transferat de la FC Bayern la AC Milan
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Ian 2011   •   14:51

Mijlocaşul de origine olandeză Mark van Bommel s-a transferat, marţi, de la echipa germană FC Bayern München la italienii AC Milan. Transferul a avut loc la cererea sa, oficialii bavarezilor fiind de acord cu despărţirea imediată de căpitanul echipei, informează site-ul oficial al clubului Bayern.

Jucătorul Van Bommel, în vârstă de 33 de ani, va pleca imediat la Milano. Internaţionalul olandez a avut, marţi, la prânz, o discuţie cu preşedintele clubului său, Karl-Heinz Rummenigge, cu vicepreşedintele Karl Hopfner şi cu directorul sportiv Christian Nerlinger. Contractul dintre părţi urma să expire la 30 iunie 2011, însă oficialii campioanei Germaniei au fost de acord să respecte dorinţa jucătorului.

"A fost solicitarea lui Mark. Din motive sportive, el a dorit să încheiem contractul acum, pentru a putea pleca la AC Milan imediat. Mark a fost întotdeauna un profesionist, un jucător important, un mare căpitan de echipă, un om care a avut succes la FC Bayern. Datorită contribuţiei sale în echipa noastră, am decis să îi respectăm dorinţa de a se transfera. FC Bayern le urează lui Mark van Bommel şi familiei sale toate cele bune şi succes în Italia", a declarat Rummenigge.

"Plec de la FC Bayern cu durere în suflet, dar ţinând capul sus. Am avut aici patru ani şi jumătate foarte frumoşi, cu multe succese, pentru care vreau în mod special să mulţumesc clubului şi suporterilor. FC Bayern München va ocupa întotdeauna un loc important în inima mea", a spus Van Bommel.

Potrivit sursei citate, olandezul şi-a dorit să plece pentru că relaţia dintre el şi antrenorul Louis van Gaal s-a răcit. Mai mult, odată cu sosirea mijlocaşului brazilian Luiz Gustavo, în această iarnă, de la TSG 1899 Hoffenheim, compatriotul lui Van Bommel are alţi cinci jucători la dispoziţie pentru cele două locuri de mijlocaş defensiv: Schweinsteiger, Kroos, Timoşciuk, Luiz Gustavo, Ottl.
   
Echipa AC Milan îl doreşte pe Van Bommel doar pentru cinci luni. Mijlocaşii săi de bază, Gattuso, Seedorf, Ambrosini şi Pirlo, sunt momentan accidentaţi.

×
Subiecte în articol: AC Milan
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close