Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Marseille a cucerit primul trofeu după o pauză de 17 ani: Cupa Ligii Franţei

Marseille a cucerit primul trofeu după o pauză de 17 ani: Cupa Ligii Franţei

Marseille a cucerit primul trofeu după o pauză de 17 ani: Cupa Ligii Franţei
28 Mar 2010   •   19:13


Olympique Marseille a pus capăt unei aşteptări lungi pentru un titlu important, de 17 ani, învingând rivala Bordeaux cu 3-1 în finala Cupei Ligii, disputată pe Stade de France.

Reuniţi pe Stade de France pentru prima oară de când au câştigat Cupa Mondială în 1998, ca jucători, Didier Deschamps i-a luat faţa fostului coleg Laurent Blanc şi a readus gloria pentru un club unde a fost căpitan la ultimul trofeu cucerit, Liga Campionilor din 1992-1993.

Toate golurile au fost înscrise în repriza a doua, Souleymane Diawara - care a părăsit Bordeaux vara trecută - deschizând scorul pentru Marseille după o oră de joc, în timp ce rezerva Mathieu Valbuena a adăugat al doilea gol câteva momente mai târziu. Mathieu Chalme a deviat o lovitură liberă bătută de Valbuena pe lângă propriul portar pentru a face 3-0 în minutul 77, înainte ca Ludovic Sane să înscrie golul de onoare cu şase minute înainte de final.

Rezultatul a anulat speranţele lui Bordeaux de a deveni prima echipă care îşi apără cu succes trofeul, în timp ce antrenorul Laurent Blanc trebuie să îşi facă griji că moralul nu a fost afectat înaintea meciului din Liga Campionilor de la Lyon.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close