Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Massimo Busacca, desemnat să conducă finala Ligii Campionilor de la Roma

Massimo Busacca, desemnat să conducă finala Ligii Campionilor de la Roma

Massimo Busacca, desemnat să conducă finala Ligii Campionilor de la Roma
25 Mai 2009   •   21:49

Arbitrul elveţian Massimo Busacca a fost ales de Comisia UEFA a Arbitrilor să conducă la centru finala Ligii Campionilor dintre FC Barcelona şi Manchester United, programată să se dispute miercuri pe Stadio Olimpico din Roma.

Busacca, în vârstă de 40 de ani, originar din Monte Carasso, în partea sudică şi vorbitoare de italiană a Elveţiei, va fi ajutat la cele două tuşe de conaţionalii Matthias Arnet şi Francesco Buragina. Al patrulea oficial va fi Claudio Circhetta, tot din Elveţia.

Busacca este arbitru internaţional din 1999 şi a oficiat 77 de meciuri în competiţiile UEFA. El a condus la centru 32 de partide în Liga Campionilor, din care şase în acest sezon. Printre altele, Busacca s-a aflat la centru la manşa retur a sferturilor de finală dintre Porto şi Manchester United, din Portugalia, şi la manşa retur dintre Panathinaikos şi Villarreal, de la Atena. El a mai arbitrat de asemenea şi finala Cupei UEFA din sezonul 2006/2007 de la Glasgow, dintre Espanyol Barcelona şi FC Sevilla.

Director al unei companii şi schior înfocat, Busacca a mai arbitrat şi unele meciuri internaţionale de top, inclusiv semifinala dintre Germania şi Turcia de la Euro 2008, precum şi meciul dintre Argentina şi Mexic din optimile Cupei Mondiale din 2006.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close