Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Măsuri disperate anti-lichidare. Portsmouth vrea să-şi vândă vedetele în afara perioadei de transferuri

Măsuri disperate anti-lichidare. Portsmouth vrea să-şi vândă vedetele în afara perioadei de transferuri

Măsuri disperate anti-lichidare. Portsmouth vrea să-şi vândă vedetele în afara perioadei de transferuri
Sursa foto: nadir belhadj
18 Feb 2010   •   20:44

Conducerea "lanternei roşii" din Premier League ia măsuri din cele mai neobişnuite pentru a scoate clubul din hăţişul datoriilor. Portsmouth a confirmat că a înaintat o cerere oficială către Premier League, Football Association şi FIFA pentru a i se permite să îşi vândă jucătorii cel mai bine cotaţi în afara perioadei de transferuri. Gruparea are doar la statul britanic o datorie neplătită de 11,7 milioane de lire sterline.
"Pot să confirm că am depus o cerere la Premier League să vindem jucători în afara perioadei de transferuri. Explorăm această opţiune", a declarat un purtător de cuvând al lui Portsmouth, pentru publicaţia britanică The Telegraph.
Englezii s-au gândit deja ce jucători ar putea vinde în cazul în care li se acordă această excepţie, iar printre ei se numără starul algerian Nadir Belhadj, ghanezul Kevin-Prince Boateng şi englezul Mark Wilson. Cu toate acestea, demersul lui Portsmouth are toate şansele să nu dea roade, întrucât este greu de crezut că FIFA va accepta astfel de cerere.
Problemele grupării aflate pe ultimul loc în Premier League sunt cât se poate de serioase, datoriile către Stat şi nu numai aducând-o în pragul trecerii sub administrare străină.
"Este destul de clar că, datoria fiind atât de mare, sunt mici şanse să se găsească cineva suficient de generos încât să salveze clubul. Portsmouth este, deci, într-un pericol real de lichidare deoarece este din ce în ce mai puţin probabil să primească un ordin de administrare. Astfel, contractele jucătorilor nu ar mai aparţine clubului şi ar pierde, de asemenea, locul în Premier League. Rolul lichidatorului este acela de a folosi orice proprietăţi mai are clubul pentru a obţine banii", a declarat Simon Wilson, expert al unei societăţi de lichidare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premier League FIFA
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close