Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Matuzalem, al doilea Mutu. Brazilianul, obligat să plătească 12 milioane de euro Şahtiorului lui Lucescu

Matuzalem, al doilea Mutu. Brazilianul, obligat să plătească 12 milioane de euro Şahtiorului lui Lucescu

Matuzalem, al doilea Mutu. Brazilianul, obligat să plătească 12 milioane de euro Şahtiorului lui Lucescu
Sursa foto: matuzalem
20 Mai 2009   •   09:49

Patronul echipei ucrainiene Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a primit o veste bună din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Ultima instanţă de apel a decis să îl oblige pe mijlocaşul Matuzalem, jucător al Şahtiorului până în 2007, va trebui să plătească ucrainienilor 11.858.934 de euro pentru că a semnat cu Real Zaragoza fără acceptul clubului din Doneţk.
În 2007, Matuzalem şi-a reziliat unilateral contractul cu Şahtior pentru a se transfera la echipa spaniolă, în condiţiile în care jucătorul avea o clauză de rupere a contractului de 25 de milioane de euro. Zaragoza nu a plătit, însă, suma, potrivit prosport. Ucrainienii au încercat, în consecinţă, să obţină banii cu ajutorul FIFA, motiv pentru care au depus un memoriu. Forul lui Sepp Blatter a fost, însă, blând cu brazilianul, obligându-l să plătească 6,8 milioane de euro. Şahtior a mers, însă, mai departe, la TAS, instanţă care a dat decizia definitivă. 11.858.934 milioane de euro trebuie să plătească fotbalistul, dar probabil va avea destul timp să plătească. Până la urmă este Matuzalem!
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sahtior Donetk tas Mircea Lucescu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close