Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Meci frumos ca o poveste în Ligă. Liverpool a crezut nebuneşte cu Chelsea şi scorul a fost 4-4 (VIDEO)

Meci frumos ca o poveste în Ligă. Liverpool a crezut nebuneşte cu Chelsea şi scorul a fost 4-4 (VIDEO)

Meci frumos ca o poveste în Ligă. Liverpool a crezut nebuneşte cu Chelsea şi scorul a fost 4-4 (VIDEO)
Sursa foto: frank lampard
15 Apr 2009   •   15:34

În timp ce la noi se fac arestări şi sunt suspiciuni de blaturi, fotbalul adevărat se joacă la câteva mii de kilometri de Bucureşti. Într-o ţară în care fotbalul înseamnă doar fotbal şi nimic mai mult, Chelsea şi Liverpool au reuşit un meci pentru care orice adjectiv pare de neajuns. Şi totul pentru că Liverpool a continuat să creadă atunci când nu mai avea voie, după ce pierduse acasă cu 1-3.
După un eşec se găsesc mereu vinovaţi. În acelaşi fel, avem obligaţia acum să îi lăudăm pe cei responsabili pentru un meci, în care fiecare dintre cele opt goluri a produs tot mai multă emoţie şi fiecare şut a părut tot mai frumos. Jucătorii şi antrenorul "cormoranilor", Rafa Benitez, merită lăudaţi pentru atitudinea lor care nu se evaporase nici măcar în minutul 90, la 4-4. Tehnicianul lui Chelsea, care şi în cele mai grele momente ale jocului scruta terenul pentru a descoperi soluţii, a echilibrat meciul introducându-l pe Nicolas Anelka, dar şi căpitanul Frank Lampard care a marcat două goluri pe care le-a dedicat memorie mamei sale decedate relativ recent, sunt şi ei în egală măsură eroi ai acestui meci.
Un meci care ar fi "trebuit" să fie liniştit
Chelsea omorâse, practic competiţia după victoria din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, scor 3-1, chiar pe Anfied Road. Golurile rapide ale lui Fabio Aurelio şi Xavi Alonso au readus însă repede în joc fosta campioană europeană. Guus Hiddinck nu a agreat, însă, cursul jocului:
"Poţi omorî jocul în prima jumătate de oră dat asta nu înseamnă să te bagi în poartă şi să aştepţi. Am avut prea mult respect pentru ei dar i-am certat pe jucători la pauză şi au reacţionat. Mi-a plăcut echipa în repriza secundă", a declarat olandezul pentru Eurosport.
Şase goluri şi trei răsturnări de situaţie. Acesta este bilanţul unei reprize secunde după care primul instinct este să te freci la ochi. Chelsea a revenit şi a încris trei goluri frumoase prin Drogba, Alex şi Lampard. Totuşi calvarul era departe de a se termina pentru londonezi, care s-au văzut conduşi din nou în minutul 83, dar au reuşit să salveze meciul pe final prin al doilea gol al lui Lampard.
"Meciul a fost incredibil. Noi nu am vrut să iasă aşa de frumos, am fi dorit să fie mai simplu.", a recunoscut Lampard după meci, parcă şi el îmbătrânit cu câţiva ani în doar 90 de minute.
Urmează deja clasicul duel Chelsea - FC Barcelona în semifinale
Chelsea se gândeşte deja la semifinala în care va întâlni cea mai în formă echipă a Europei, FC Barcelona. Şi veştile proaste nu se temină aici pentru englezi, care vor fi lipsiţi de fundaşul stânga Ashely Cole în meciul tur şi nu au nicio variantă evidentă exact pe partea pe care va ataca Lionel Messi. Antrenorul catalanilor, Pep Guardiola, nu se bucură însă:
"Poate că Chelsea e mai ofensivă decât Liverpool, dar oricum este un adversar la fel de greu. Trebuie să acceptăm soarta şi dăm totul pentru calificare".
În orice caz, întâlnirea din semifinale îi va bucura pe amatorii duelurilor FC Barcelona - Chelsea Londra, devenite celebre în timpul mandatului lui Jose Mourinho pe banca englezilor. Catalanii nu se bucură, însă, atât de mult, după ce presa din Barcelona a rămas uimită de "partida epică şi calificarea memorabilă" a londonezilor, potrivit El Mundo Deportivo.
Vezi golurile partidei aici
Antena3.ro

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close