Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Meciul Chelsea - Liverpool 4-4 a fost introdus de UEFA în galeria partidelor de legendă. Rememoraţi-le aici! (VIDEO)

Meciul Chelsea - Liverpool 4-4 a fost introdus de UEFA în galeria partidelor de legendă. Rememoraţi-le aici! (VIDEO)

Meciul Chelsea - Liverpool 4-4 a fost introdus de UEFA în galeria partidelor de legendă. Rememoraţi-le aici! (VIDEO)
Sursa foto: steven gerrard
16 Apr 2009   •   12:14

Urmărim fotbalul pentru momentele frumoase pe care le produce, pentru emoţiile în care ne ţine. Foarte multe meciuri au momente spectaculoase, un gol, un dribling, o pasă. Foarte rar, apar meciurile care sunt ele însele speciale, iar UEFA are un top al lor. Partida care ne-a uimit marţi, Chelsea - Liverpool 4-4, a fost declarată şi ea de forul fotbalistic european una dintre cele mai frumoase zece care s-au jucat vreodată în Liga Campionilor.
Liga Campionilor există în actualul format începând cu 1992 şi a fost câştigată pentru prima oară de echipa franceză Olympique Marseille. De atunci, calificările dramatice şi meciurile spectaculoase au apărut cu consecvenţă. Unele dintre ele nu vor fi uitate, însă, prea curând de cei care le-au văzut. Vă mai aduceţi aminte de meciurile acestea?
-Liverpool şi Arsenal au jucat în 2008 un meci al cărui dramatism i-a favorizat, în cele din urmă, pe elevii lui Rafa Benitez. Partida, încheiată cu scorul de 4-2 pentru gazde, a contat pentru sferturile de finală ale ediţiei trecute a Ligii Campionilor. În prima manşă scorul fusese de 1-1, iar Arsenal a început tare şi a preluat repede conducerea şi prospectul calificării. Liverpool a marcat de două ori apoi, dar Arsenal a făcut o fază minunată în minutul 84 şi scorul a devenit 2-2, bun pentru londonezi. Imediat, însă, Liverpool a revenit datorită rezervei Ryan Babel şi a câştigat cu 4-2.

-Finala Ligii Campionilor din 2005 a fost una dintre cele mai frumoase jucate vreodată. Liverpool a câştigat trofeul la penalty-uri în faţa lui AC Milan. Nimic special aici. Incredibil este că englezii erau conduşi cu 3-0 la pauză iar în minutul 60 tabela arăta deja 3-3. Ăsta da dramatism!

-Manchester United - Bayern Munchen, finala Ligii Campionilor din 1999, a fost mai mult decât dramatică. Ceea ce părea în minutul 89 al meciului un eşec de uitat cât mai repede s-a transformat in mod şocant de uşor într-un extaz greu de controlat. United, condusă pe toată durata partidei, a încris în ultimele minute două goluri şi a provocat o durere imensă germanilor. Meciul s-a terminat cu 2-1 pentru englezi.

-Deportivo La Coruna - AC Milan 4-0. Un scor sec, un meci superb în care spaniolii au întors parcă prea simplu soarta calificării într-un meci disputat în 2004, după ce în tur italienii câştigaseră cu 4-1 pe San Siro din Milano.

-Echipele spaniole nu au fost mereu avantajate de schimbările dramatice de situaţie. FC Sevilla a pierdut, chiar anul trecut, calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după o dublă manşă cu Fenerbahce Istanbul. În tur turcii au câştigat cu 3-2, dar spaniolii au pornit ca din tun în retur şi au făcut repede 2-0 şi apoi 3-1. Nici o problemă pentru turci, care ratat dar au şi marcat un gol frumos pe final prin Deivid şi au mers la penalty-uri, unde s-au impus.
-Real Madrid a fost şi ea victima unui astfel de meci în 2004, când a fost învinsă cu 3-1 la Monaco de echipa lui Didier Deschamps. În tur fusese 4-2 pentru "galactici", dar Fernando Morientes, împrumutat la Monaco tocmai de Real, a marcat golul de 3-1 pentru gazde care fuseseră, iniţial, conduse în retur!
Alte meciuri de vis au mai fost Bayer Leverkusen - FC Liverpool 4-2 din 2002, cu calificarea nemţilor, FC Barcelona - Chelsea 5-1 după prelungiri după ce în tur fusese 3-1 pentru londonezi şi Juventus Torino - Manchester United în 1999, când elevii lui Alex Ferguson au câştigat cu 3-2 pe Delle Alpi şi au obţinut o calificare muncită în finala pe care aveau să o câştige şi mai dramatic.
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close