Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Meciul Ungaria - România din preliminariile CM se va juca fără spectatori

Meciul Ungaria - România din preliminariile CM se va juca fără spectatori

Meciul Ungaria - România din preliminariile CM se va juca fără spectatori
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    09 Ian 2013   •   10:51

Meciul Ungaria - România din preliminariile Cupei Mondiale din 2014 se va juca fără spectatori, după ce Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancţioneze federaţia maghiară pentru manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012.

În plus, forul de la Budapesta a primit şi o amendă de 40.000 de franci elveţieni, a anunţat FIFA.

În comunicatul oficial al FIFA se arată că federaţia maghiară a fost sancţionată pentru „gravitatea" incidentelor antisemite de la meciul amical cu Israel, disputat pe 15 august 2012.

În cursul acelei partide, încheiate la egalitate, scor 1-1, suporterii unguri au scandat „evrei ticăloşi", „Buchenwald" (referire la un lagăr nazist din Germania) sau „Viva Mussolini". Mai mult decât atât, în timpul imnului israelian, câteva sute dintre ei s-au întors cu spatele către teren.

„După o anchetă aprofundată, în cursul căreia MLSZ a recunoscut şi regretat comportamentul unui grup de suporteri unguri, membrii comisiei de disciplină a FIFA au condamnat unanim aceste acte odioase de natură rasistă, antisemită, provocatoare şi agresivă comise de fanii echipei Ungariei”, se arată în comunicatul FIFA.

Imediat după anunţul făcut de FIFA, forul maghiar a reacţionat şi a făcut cunoscut faptul că va face apel la decizia de suspendare a terenului.

„Este o decizie severă şi injustă ca echipa naţională să fie sancţionată în meciul crucial pentru cel mai important turneu internaţional din cauza unui incident produs la o partidă amicală", scrie într-un comunicat oficial de pe site-ul federaţiei de la Budapesta.

Partida Ungaria - România, contând pentru grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, este programată pe 22 martie, la Budapesta.

După primele patru meciuri, cele două echipe au câte 9 puncte, maghiarii ocupând pozişia a doua datorită golaverajului superior. Lider este Olanda, care are punctaj maxim.

Tot marţi, Comisia de Disciplină a FIFA a decis sancţionarea federaţiei bulgare, după ce, la meciul cu Danemarca din 12 octombrie, jucătorul danezilor, Patrick Mtiliga, a fost victima injuriilor rasiste din partea fanilor bulgari.

Astfel, meciul Bulgaria - Malta se va juca de asemenea fără spectatori, iar federaţia de la Sofia a fost amendată cu 35.000 de franci elveţieni.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close