Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Meciul Zenit St. Petersburg - APOEL Nicosia, întrerupt 10 minute din cauza fanilor ruşi

Meciul Zenit St. Petersburg - APOEL Nicosia, întrerupt 10 minute din cauza fanilor ruşi

Meciul Zenit St. Petersburg - APOEL Nicosia, întrerupt 10 minute din cauza fanilor ruşi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Noi 2011   •   09:50

Zenit St. Petersburg a fost aproape să plătească scump inconştienţa propriilor fani. În timpul partidei cu APOEL NIcosia, din etapa a 5-a a Ligii Campionilor, aceştia au aruncat cu petarde pe teren şi au aprins fumigene, arbitrul oprind meciul pentru aproximativ 10 minute.

Considerate outsidere în grupa G, unde mai evoluează FC Porto şi Şahtior Doneţk, cele două echipe s-au întâlnit în Rusia din postura de ocupante ale primelor două locuri. O victorie a lui Zenit ar fi asigurat formaţiei lui Spaletti calificarea în optimi, în timp ce oaspeţii aveau nevoie doar de un egal pentru a merge mai departe.

În cele din urmă, întâlnirea s-a încheiat fără goluri, consfinţind calificarea lui APOEL, care devine prima echipă din Cipru care trece de faza grupelor în Liga Campionilor. Însă Zenit a fost la un pas să piardă la masa verde meciul disputat miercuri seară.

În minutul 56, fanii campioanei Rusiei au aruncat cu petarde pe teren şi au aprins mai multe fumigene, arbitrul Felix Brych, din Germania, trimiţând cele două echipe la vestiare. Centralul transmisese şi în prima repriză că va opri meciul, în cazul în care ultraşii lui Zenit vor continua cu astfel de manifestări.

În cele din urmă, după ce mai mulţi jucători ai gazdelor au discutat şu şefii galeriei, fanii ruşi s-au oprit, şi, după aproximativ 10 minute, partida a fost reluată. Mai mult ca singur însă, Zenit va primi o amendă mare din partea UEFA.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close