Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Aguero, oficial la Man. City. PSG cumpără din Italia. Superofertă din Rusia pentru Eto'o

Mercato în Europa: Aguero, oficial la Man. City. PSG cumpără din Italia. Superofertă din Rusia pentru Eto'o

Mercato în Europa: Aguero, oficial la Man. City. PSG cumpără din Italia. Superofertă din Rusia pentru Eto'o
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iul 2011   •   13:01

Kun Aguero este oficial jucătorul lui Manchester City. Atacantul argentinian a semnat cu echipa antrenată de Roberto Mancini un contract valabil pe cinci sezoane, englezii plătind în schimbul său 43 de milioane de euro lui Atletico Madrid.

Prin suma de transfer, jucătorul de 23 de ani a devenit al treilea cel mai scump fotbalist argentinian din istorie, fiind depăşit doar de Hernan Crespo, cumpărat de Lazio de la Parma în 2000 pentru 57 de milioane de euro, şi de Juan Sebastian veron, care i-a costat pe cei de la Manchester United 46 de milioane de euro în 2001.

Aguero este văzut drept înlocuitorul perfect al conaţionalului său Carlos Tevez, despre care se spune că este aproape de a ajunge la Inter Milano sub formă de împrumut sau la schimb cu Eto'o, şi ar putea debuta pentru Manchester City chiar în turneul amical de la Dublin, care va avea loc în acest weekend.

Ginerele lui Maradona este cel de-al treilea transfer al lui Manchester City în această vară, după sârbul Stefan Savic, de la Partizan Belgrad, şi francezul Gael Clichy, de la Arsenal.

Nu cred că voi avea probleme să mă adaptez. Sunt sigur că totul va fi bine şi sunt foarte relaxat. Stilul meu a fost mereu să mă lupt pentru fiecare minge şi să dau 100% în fiecare meci. Deşi nu sunt un jucător care poate face orice, am destule lucruri de oferit”, a declarat Aguero după semnarea contractului care îi asigură un salariu de 200.000 de lire sterline pe săptămână.

După ce a fost preluată de Qatar Sports Investments şi l-a adus ca director tehnic pe Leonardo, fostul antrenor de la AC Milan şi Inter, PSG continuă să se întărească pentru viitorul sezon.

Echipa din capitala Franţei şi-a asigurat semnăturile internaţionalului malian Mohamed Sissoko, de la Juventus, şi a portarului italian Salvatore Sirigu, de la Palermo.

Este o bucurie foarte mare să fiu la PSG. Am ales acest club pentru că are un proiect serios şi ambiţios”, a spus Sissoko (26 de ani), care a semnat un contract valabil în următoarele trei sezoane. Născut în Franţa, mijlocaşul nu a mai evoluat până acum în Ligue 1, în cariera sa trecând pe la Valencia şi Liverpool, înainte de a ajunge în Italia, la Juventus.

Fostul coleg al lui Goian de la Palermo, Salvatore Sirigu, a semnat pe patru ani cu PSG, un transfer care i-a luat prin surprindere pe italieni, mai ales că goalkeeperul de 24 de ani este una dintre variantele lui Cesare Prandelli pentru poarta squadrei azzurra.

După ce i-a mai transferat în această vară pe Nicolas Douchez (Rennes), Kevin Gameiro (Lorient), Milan Bisevac (Valenciennes), Blaise Matuidi (Saint-Etienne) şi Jeremy Menez (Roma), PSG este aproape de a da marea lovitură, achiziţionarea argentinianului Javier Pastore, pentru o sumă între 40 şi 50 de milioane de euro.

Ruşii de la Anzhi Makhachkala au oferit 50 de milioane de euro lui Inter Milano pentru camerunezul Samuel Eto'o, căruia îi oferă un salariu de 20 de milioane de euro anual pentru a accepta să devină coechipierul lui Roberto Carlos. Gazzetta dello Sport, care a făcut cunoscută informaţia, scrie însă că atacantul nerazzurrilor a refuzat politicos oferta, existând şanse mai mari ca Balonul de Aur al Africii să ajungă la Manchester City, într-un schimb cu argentinianul Carlos Tevez.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close