Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Chelsea a luat un camerunez de 17 ani de la Barcelona. De Gea, oficial la Man. United

Mercato în Europa: Chelsea a luat un camerunez de 17 ani de la Barcelona. De Gea, oficial la Man. United

Mercato în Europa: Chelsea a luat un camerunez de 17 ani de la Barcelona. De Gea, oficial la Man. United
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
30 Iun 2011   •   14:33

Chelsea şi-a asigurat serviciile unuia dintre cele mai mari talente ale celebrei La Masia, academia de fotbal a Barcelonei. Conform cotidianului spaniol AS, echipa lui Andre Villas Boas l-a achiziţionat pe Gael Etock, care va împlini 18 ani în luna iulie.

Etock, care a venit la Barcelona când avea 12 ani, prin intermediul fundaţiei conduse de Samuel Eto'o, a semnat un contract valabil pe patru ani cu formaţia de pe Stamford Bridge, însă în sezonul viitor va fi împrumutat la Sporting Lisabona. Atacantul camerunez este cel de-al patrulea jucător care părăseşte La Masia în ultima vreme, după ce Arsenal i-a achiziţionat pe Jon Toral şi Hector Bellerin, iar Valencia pe Pepe Palau.

David De Gea a devenit oficial jucătorul lui Manchester United, după ce miercuri a semnat un contract valabil pe cinci ani cu echipa antrenată de Sir Alex Ferguson. Jucătorul se desparte astfel de Atletico Madrid, formaţie alături de care a cucerit Europa League şi Supercupa Europei în 2010.

Sunt mândru, acesta este primul meu gând. Evident, abia aştept să încep munca aici şi mă simt privilegiat să fiu parte a unui club precum Manchester United. Sunt tânăr, dar vin aici având în spate două sezonae în campionatul Spaniei, deci consider că am suficientă experienţă pentru a ajuta echipa. Van der Sar a fost cel mai bun portar din lume cât timp a apărat pe Old Trafford şi sper să-i calc pe urme şi să rămân timp de mulţi ani aici. Vreau să reuşesc cel puţin aceleaşi performanţe ca şi el”, a declarat goalkeeperul spaniol de 20 de ani pentru MUTV.

Campioană a Franţei pentru prima oară în 56 de ani, Lille continuă să se întărească în perspectiva viitorului sezon. Astfel, cehul David Rozehnal, împrumutat în sezonul trecut de la Hamburg, a devenit definitiv jucătorul echipei lui Rudy Garcia, care şi-a asigurat şi serviciile portarului nigerian Vincent Enyeama, transferat de la Hapoel Tel-Aviv.

Marseille se pregăteşte să recucerească titlul pierdut în faţa lui Lille în sezonul precedent şi l-a achiziţionat pe Nicolas N'Koulou, care a evoluat până acum la AS Monaco, retrogradată în Ligue 2. Camerunezul de 21 de ani, care poate evolua atât ca fundaş, cât şi ca mijlocaş, a semnat un contract pe trei ani cu echipa de pe Velodrome.

Hector Cuper, unul dintre cei mai de succes manageri de la începutul anilor 2000, când a condus-o pe Valencia în două finale consecutive ale Ligii Campionilor, revine în prim-plan, după ce a aceptat să o antreneze pe Racing Santander în următorul sezon. Tehnicianul argentinian de 55 de ani îl înlocuieşte pe Marcelino Garcia Toral, care a semnat cu FC Sevilla.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close