Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Cinci echipe îl doresc pe Neymar, coleg din Israel pentru Dorin Goian

Mercato în Europa: Cinci echipe îl doresc pe Neymar, coleg din Israel pentru Dorin Goian

Mercato în Europa: Cinci echipe îl doresc pe Neymar, coleg din Israel pentru Dorin Goian
Sursa foto: Foto: intact Images/EPA
29 Iun 2011   •   13:15

Preşedintele lui Santos, Luis Alvaro Ribeiro, a confirmat că Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City şi Anzhi Makhachkala sunt dispuse să plătească 45 de milioane de euro în schimbul noii senzaţii a fotbalului brazilian, Neymar. Suma reprezintă clauza de reziliere a atacantului de 19 ani.

Toate aceste echipe îl vor contacta pe jucător şi îşi vor prezenta ofertele, dar eu sper în continuare că Neymar le va refuza. Nu va fi un lucru bun pentru el să plece acum. Cupa Mondială din 2014 va avea loc aici, toţi ochii vor fi asupra Braziliei. Poate deveni un adevărat idol şi apoi să se transfere în Europa cu o imagine mult mai bună. Oricum, la Santos câştigă suficient de mulţi bani, aşa că nu are niciun motiv să plece”, a declarat Ribeiro pentru GloboEsporte.com.

Cota lui Neymar a crescut foarte mult după ce, săptămâna trecută, Santos a cucerit Copa Libertadores pentru prima oară din 1962 şi este de aşteptat ca preţul său să crească şi mai mult dacă evoluţiile sale de la Copa America vor fi apreciate.

Dorin Goian va avea un coleg israelian la Palermo din viitorul sezon. Clubul sicilian a confirmat faptul că Eran Zahavi (24 de ani), de la Hapoel Tel-Aviv, a semnat un contract valabil pe cinci ani cu gruparea rosanero, suma tranzacţiei nefiind dezvăluită. Zahavi a fost campion al Israelului în 2010 şi a debutat în echipa naţională în luna septembrie a anului trecut, într-o victorie cu 3-1 împotriva Maltei, în preliminariile Euro 2012.

Campioana din Ligue 1, OSC Lille, se întăreşte în perspectiva participării în Liga Campionilor. Echipa din nordul Franţei l-a achiziţionat de la St. Etienne, în schimbul a 9 milioane de euro, pe internaţionalul Dimitri Payet. Atacantul de 24 de ani a evoluat de 129 de ori pentru „verzi”, iar în ultimul sezon a marcat 18 goluri, care i-au adus şi trei selecţii în naţionala antrenată de Laurent Blanc.

Americanul Oguchi Onyewu dă Serie A pe Liga Sagres. Fundaşul naţionalei SUA a semnat un contract pe trei ani cu Sporting Lisabona şi o părăseşte astfel pe AC Milan, echipă care anul trecut l-a împrumutat la Twente.

Roberto Di Matteo revine la Chelsea, în calitate de antrenor secund al lui Andre Villas Boas. Anunţul a fost făcut chiar de tehnicianul portughez în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial pe Stamford Bridge. Fostul manager al lui West Bromwich Albion, unde l-a avut ca elev pe românul Gabi Tamaş, a evoluat pentru londonezi între 1996 şi 2002, perioadă în care a cucerit două Cupe ale Angliei, o Cupă a Ligii şi o Cupă a Cupelor.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close