Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Coentrao la Real, încă un argentinian la Inter, Govou revine în Ligue 1

Mercato în Europa: Coentrao la Real, încă un argentinian la Inter, Govou revine în Ligue 1

Mercato în Europa: Coentrao la Real, încă un argentinian la Inter, Govou revine în Ligue 1
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
06 Iul 2011   •   14:06

Real Madrid a anunţat oficial transferul portughezului Fabio Coentrao de la Benfica Lisabona, care a semnat un contrcat pe şase ani cu echipa din capitala Spaniei. Deşi clubul blanco nu a prezentat detaliile financiare ale înţelegerii, se pare că preţul jucătorului a fost de 30 de milioane de euro.

De când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să ajung aici. Este o mare onoare sa îmbrac tricoul lui Real Madrid, acum visul meu a devenit realitate”, a declarat Coentrao pentru Real Madrid TV.

Fabio Coentrao are 23 de ani şi a evoluat până acum la Rio Ave, Nacional, Real Zaragoza şi Benfica Lisabona, cu ultima echipă cucerind titlul Portugaliei în 2010. Are 15 selecţii în echipa naţională, pentru care a debutat în 2009, într-un meci cu Bosnia, şi este cel de-al cincilea transfer al formaţiei lui Jose Mourinho în această vară, după Nuri Sahin, Hamit Altintop, Jose Maria Callejon şi Raphael Varane.

Şi fosta echipa a lui Mourinho a început să se mişte în mercato. Velez Sarsfield a confirmat pe site-ul său oficial că Ricardo Alvarez (23 de ani) a semnat un contract pe cinci ani cu Inter Milano, care va plăti în schimbul jucătorului aproximativ 12 milioane de euro. Fotbalistul campioanei din Clausura este privit ca unul dintre cei mai talentaţi tineri sud-americani şi va completa grupul oricum numeros al argentinienilor din lotul nerazzurrilor.

Tot în Serie A, Lazio şi-a asigurat serviciile portarului Federico Marchetti, transferat în schimbul a 5,7 milioane de euro de la Cagliari. Goalkeeperul de 27 de ani care a participat cu squadra azzurra la Cupa Mondială din 2010 vine după un sezon de inactivitate, din cauza neînţelegerilor cu şefii fostului său club, dar priveşte încrezător spre viitor.

Este finalul unui coşmar pentru mine. Am mult entuziasm, sunt bine din punct de vedere fizic şi sunt pregătit să încep un nou capitol. Am ales să o fac alături de Lazio, pentru că aici este un proiect important şi un club mare”, a spus Marchetti.

Sidney Govou (31 de ani) revine în Ligue 1. După o perioada petrecută alături de Panathinaikos Atena, jucătorul care a cucerit şapte titluri ale Franţei cu Olympique Lyon a ajuns la o înţelegere cu nou-promovata Evian, pe care speră să o poată ajuta să evite retrogradarea. O altă revenire, de această dată în Bundesliga, este cea a lui Hasan Salihamidzic. Bosniacul de 34 de ani s-a despărţit de Juventus şi a semnat cu WfL Wolfsburg, acolo unde va lucra din nou cu Felix Magath, fostul său antrenor de la Hamburg şi Bayern Munchen.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close