Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Eto'o, oficial la Anzhi. Nasri a semnat cu Man. City, iar Mata merge la Chelsea

Mercato în Europa: Eto'o, oficial la Anzhi. Nasri a semnat cu Man. City, iar Mata merge la Chelsea

Mercato în Europa: Eto'o, oficial la Anzhi. Nasri a semnat cu Man. City, iar Mata merge la Chelsea
de M.T.    |    25 Aug 2011   •   13:47

Samuel Eto'o este oficial jucătorul lui Anzhi Makhachkala. Atacantul camerunez a susţinut miercuri vizita medicală, apoi a semnat un contract pe trei sezoane cu formaţia din Daghestan, unde va avea un salariu anual de 20 de milioane de euro, ceea ce îl face cel mai bine plătit fotbalist al planetei.

 
Suma transferului nu a fost făcută publică, dar presa din Italia scrie că Inter va încasa aproximativ 25 de milioane de euro în schimbul golgheterului său din sezonul trecut.
 
Eto'o (30 de ani) a evoluat pentru Inter în ultimele două sezoane, perioadă în care a marcat de 53 de ori în 102 meciuri şi a câştigat nu mai puţin de şase trofee: o Ligă a Campionilor, un Scudetto, două Cupe ale Italiei, o Spercupă a Italiei şi Mondialul cluburilor.
 
Fostul jucător al Barcelonei se alătură unui grup de nume importante care evoluează deja pentru Anzhi, locul 4 în campionatul Rusiei, care îi mai cuprinde pe Roberto Carlos, Mbark Boussoufa, Balazs Dzsudzsak şi Yuri Zhirkov.
 
Echipa lui Cristi Chivu s-a mişcat însă repede în încercarea de a-i găsi un înlocuitor lui Eto'o şi este foarte aproape de a-şi asigura serviciile uruguayanului Diego Forlan. Nerazzurri s-au înţeles deja cu Atletico Madrid, urmând să plătească 5 milioane de euro în schimbul atacantului, iar acum rămâne să ajungă la un numitor comun cu jucătorul în privinţa salariului.
 
Nici rivala Interului nu stă cu mâinile în sân. Vicepreşedintele lui AC Milan, Adriano Galliani, a confirmat că Alberto Aquilani va îmbrăca tricoul rossonero în viitorul sezon. Mijlocaşul de 27 de ani va fi împrumutat de la Liverpool şi urmează să fie cumpărat de campioana Italiei în 2012, dacă va bifa minim 25 de apariţii în noua stagiune.
 
După ce a rămas fără Cesc Fabregas, plecat la FC Barcelona, Arsenal l-a pierdut şi pe Samir Nasri, care a ajuns la un acord cu Manchester City, club pentru care va evolua în următoarele patru sezoane. Valoarea tranzacţiei, conform presei din Anglia, este de 25 de milioane de lire sterline.
 
Francezul de 24 de ani este cel de-al cincilea transfer important al lui Manchester City în această vară, după fostul său coleg de la Arsenal, Gael Clichy, Stefan Savic, Sergio Aguero şi românul Costel Pantilimon.
 
O altă favorită la titlu din Premier League, Chelsea, l-a achiziţionat de la Valencia pe Juan Mata, în schimbul unei sume de 30 de milioane de euro. Jucătorul de 23 de ani, campion mondial cu Spania în 2010, a semnat un contract pe cinci ani cu formaţia antrenată de Andre Villa Boas şi se alătură compatrioţilor săi Fernando Torres şi Oriol Romeu, de asemenea sosiţi pe Stamford Bridge în acest an.

 

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close