Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Gervinho aproape de Arsenal, Nagatomo definitiv la Inter

Mercato în Europa: Gervinho aproape de Arsenal, Nagatomo definitiv la Inter

Mercato în Europa: Gervinho aproape de Arsenal, Nagatomo definitiv la Inter
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
01 Iul 2011   •   16:08

Arsenal Londra este foarte aproape să-şi asigure serviciile ivorianului Gervinho, care a marcat 18 goluri pentru Lille în sezonul trecut şi a ajutat-o astfel pe echipa din nordul Franţei să obţină primul titlu de campioană după 56 de ani.

Clubul londonez le-a luat faţa în cursa pentru atacantul de 24 de ani altor două echipe din Premier League, Newcastle United şi Tottenham Hotspur.

Am ales Arsenal pentru că acolo este un grup tânăr, ceea ce mă poate ajuta să mă integrez repede. De asemenea, jocul meu poate creşte foarte mult acolo. Mai sunt doar câteva detalii de pus la punct. Merg la Arsenal pentru a juca, nu pentru a sta pe bancă”, a declarat Gervinho pentru France Football.

Echipa lui Arsene Wenger ar putea însă să rămână fără doi jucători importanţi, francezii Clichy şu Nasri fiind la un pas să semneze cu Manchester City, conform presei engleze.

Vicecampioana Italiei, Inter Milano, a oficializat transferul japonezului Yuto Nagatomo, care a evoluat pe Giuseppe Meazza în a doua jumătate a sezonului trecut sub formă de împrumut de la Cesena. Evoluţiile foarte bune ale fundaşului de 24 de ani i-au convins pe conducătorii nerazzurrilor să-l achiziţioneze definitiv.

Ca parte a înţelegerii dintre cele două cluburi, Inter a cedat 50% din doi jucători, fundaşul Luca Caldirola (20 de ani) şi atacantul Luca Garritano (17 ani), ambii urmând însă să rămână la Milano sub formă de împrumut.

Dacă Nagatomo şi-a făcut deja un nume în Europa, un alt jucător asiatic încearcă să facă acelaşi lucru. Este vorba despre sud-coreanul Ji Dong-won (20 de ani), transferat de Sunderland de la formaţia Chunnam Dragons. Atacantul a marcat până acum şase goluri în 11 apariţii pentru echipa naţională, patru dintre ele fiind reuşite la Cupa Asiei din acest an.

Sunt mulţumit că vin la o echipă bună din cea mai puternică ligă din lume. Sunt fericit că am şansa de a evolua alături de nume mari ale fotbalului, iar acest lucru mă motivează foarte mult”, a spus Dong-won pentru site-ul oficial al echipei care a încheiat ultima ediţie de Premier League pe locul 10.

Clasată surprinzător pe locul 4 în Serie A, ceea ce îi permite să evolueze în preliminariile Ligii Campionilor, Udinese se întăreşte în perspectiva meciurilor dificile care o aşteaptă. Formaţia friulană şi fundaşul brazilian Danilo Larangeira (27 de ani) au semnat un contract valabil pe următorii cinci ani. Jucătorul vine de la Palmeiras şi reărezintă primul transfer al echipei antrenate de Francesco Guidolin în acestă vară.

O altă reprezentantă a Italiei în Liga Campionilor, Napoli, l-a achiziţionat de la Parma pe mijlocaşul Blerim Dzemaili, care a semnat un contract pe cinci ani cu echipa de lângă Vezuviu. În schimbul internaţionalului elveţian de 25 de ani, Napoli i-a cedat pe fundaşul Santacroce (24 de ani), sub formă de împrumut cu opţiune de cumpărare, şi pe mijlocaşul Blasi (30 de ani).

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close