Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mercato în Europa: Vucinic a semnat cu Juventus. Stekelenburg, la Roma

Mercato în Europa: Vucinic a semnat cu Juventus. Stekelenburg, la Roma

Mercato în Europa: Vucinic a semnat cu Juventus. Stekelenburg, la Roma
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
02 Aug 2011   •   12:05

Juventus a confirmat oficial achiziţionarea lui Mirko Vucinic, de la AS Roma. Muntenegreanul a semnat un contract valabil pe patru sezoane cu echipa torineză şi îi va costa pe bianconeri 15 milioane de euro, plătibili în trei ani.

Atacantul de 27 de ani a intrat în atenţia „Bătrânei Doamne” după ce transferurile lui Kun Aguero, cumpărat de Manchester City, şi Giuseppe Rossi, care a decis să rămână la Villareal, au căzut.

Vucinic este cel de-al cincilea transfer important făcut de Juventus în această vară, după Andrea Pirlo, sosit liber de contract de la AC Milan, Arturo Vidal (Bayer Leverkusen), Stephan Lichsteiner (Lazio) şi Reto Ziegler (Sampdoria).

Juventus a făcut o afacere prin transferul lui Vucinic, iar el îi va ajuta pe bianconeri să revină în frunte. Este între primii cinci-şase atacanţi ai lumii, iar calităţile sale îi permit să joace la cluburi precum Manchester United sau Chelsea”, a declarat Dejan Savicevic, preşedintele federaţiei din Muntenegru şi fost jucător în Serie A, la AC Milan.

Vucinic şi-a început cariera în Italia la Lecce, de unde a fost achiziţionat de Roma, pentru care a evoluat în ultimele cinci sezoane. La naţionala Muntenegrului joacă din 2007, în 22 de apariţii reuşind să înscrie 11 goluri.

Deşi s-a despărţit de doi dintre cei mai importanţi oameni din ofensivă în această vară, Jeremy Menez şi Mirko Vucinic, AS Roma se întăreşte în defensivă. Noua echipa a lui Luis Enrique l-a achiziţionat în urmă cu câteva zile pe fundaşul argentinian Gabriel Heinze, iar acum a ajuns la un acord cu Ajax Amsterdam pentru Marten Stekelenburg, portarul naţionalei Olandei.

Clubul din capitala Italiei va plăti în schimbul goalkeeperului batav 6,3 milioane de euro, iar acesta a semnat un contract valabil pe patru ani cu giallorossi, acolo unde va fi din nou coleg cu românul Bogdan Lobonţ, cei doi evoluând împreună şi pentru „lăncieri”.

Jucătorul de 28 de ani este al şaselea transfer al Romei în această perioadă de mercato, după Bojan Krkic, Gabriel Heinze, Erik Lamela, Jose Angel Valdss and Loic Nego.

Un alt portar cu nume de pe continent, spaniolul Roberto, de la Benfica, a fost vândut pentru 8,5 milioane de euro la Real Zaragoza, în timp ce în Serie A, internaţionalul italian Alessandro Diamanti s-a despărţit de Brescia, retrogradată la finalul sezonului trecut, şi a semnat cu Bologna.

×
Subiecte în articol: mercato transferuri Juventus Torino AS Roma
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close