Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală

Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală

Lionel Messi, condamnat la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală
Sursa foto: Foto: Facebook
06 Iul 2016   •   13:53

Lionel Messi şi tatăl acestuia au fost condamnați de Tribunalul din Barcelona la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, informează ElPeriodico, potrivit Agerpres.

De asemenea, Messi a primit şi o amendă în cuantum de 2 milioane de euro.

Celebrul fotbalist și tatăl său au fost audiaţi în luna iunie pentru o fraudă de 4,1 milioane de euro. Suma care trebuia să ajungă în conturile Fiscului spaniol s-ar fi acumulat în anii 2007, 2008 şi 2009 prin neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului.

Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă

"Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic"

Pe 2 iunie, Lionel Messi afirma că "nu a fost la curent cu nimic", tatăl său fiind cel care s-a ocupat de chestiunile financiare.

"Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic", a declarat atunci atacantul. "Nu mi s-a explicat niciodată cum sunt gestionate drepturile de imagine. (...) Tot ce ştiam era că semnez cu sponsorii pentru suma X şi că apoi trebuie să fac reclame cu fotografii şi lucruri de genul ăsta, dar nu ştiam nimic despre bani şi unde ajungeau", a adăugat argentinianul.

Messi şi tatăl său au fost acuzaţi că s-au folosit de societăţi-fantomă din Belize şi Uruguay - pe atunci considerate paradisuri fiscale - pentru a eluda Fiscul în privinţa unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 şi 2009.

 

×
Subiecte în articol: condamnat Messi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close