Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Michel Platini: 93 milioane de euro pentru un jucător este prea mult

Michel Platini: 93 milioane de euro pentru un jucător este prea mult

Michel Platini: 93 milioane de euro pentru un jucător este prea mult
Sursa foto: michel platini
19 Sep 2009   •   13:54


Şeful fotbalului european este nerăbdător să reducă cheltuielile din fotbal. Astfeş, preşedintele UEFA, Michel Platini , a evertizat că echipele care cheltuiescu mulţi bani, precum Real Madrid sau Manchester City, vor fi ?marginalizate? până în 2012.

"Din 2012, cluburile vor cheltui numai cât câştigă?, a declarat Platini pentru La Gazzetta Dello Sport.

"Vrea să ajut cluburile, nu să omor. Cred că 93 milioan euro este execesiv pentru un jucător (Cristiano Ronaldo s-a transferat la Real Madrid pentru 93 milioane de euro)?, crede francezul, care se aşteaptă şi la opoziţie la această măsură.? Poate din partea preşedinţilor care vor să îşi continue afacerile?.

Fostul internaţional francez a mai vorbit şi despre tehnologia video. El se opune vehement introducerii acesteia pentru a-i ajuta pe oficiali să ia unele decizii.

"La fel de bine ai putea să te joci pe PlayStation," a exclamat fostul jucător al lui Juventus
Iar opoziţia nu a întârziat să apară. Pe de altă parte, preşedintele clubului Manchester City, Khaldoon al Mubarak , îl acuză pe Platini că iubeşte şi favorizează pe giganţii spanioli Real Madrid şi Barcelona. Comentariile acestuia făceau referire la introducerea de către UEFA a regulilor de fair-play financiar, prin care cheltuielile sunt limitate.
Banii provenţi din drepturi TV, contracte comerciale şi vânzarea biletelor vor putea fi folosite pentru cheltuieli.
Preşedintele City crede că noua regulă doar va creşte distanţa dintre cluburile mari şi cele mici, deoarece formaţii precum Real Madrid sau Barcelona, de exemplu, au un venit net mai mare decât alte cluburi din Spania.

El crede că se va menţine statutul marilor cluburi.


"Platini spune oare că doar Real Madrid şi Barcelona au dreptul de a fi competitive în La Liga? Da, este vorba de un club, dar este şi o afacere, iar în afaceri intri pentru a concura. Iar noi lucrăm pentru a constui cun club, în respect pentru moştenirea sa şi fani?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close