Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mingea finalei Ligii, "Finale Madrid", a fost prezentată pe Berbaneu la Real - Lyon (FOTO)

Mingea finalei Ligii, "Finale Madrid", a fost prezentată pe Berbaneu la Real - Lyon (FOTO)

Mingea finalei Ligii, "Finale Madrid", a fost prezentată pe Berbaneu la Real - Lyon (FOTO)
Sursa foto: minge finala ligii
12 Mar 2010   •   11:08

Producătorul de echipament sportiv Adidas a prezentat, miercuri, mingea confecţionată special pentru finala Ligii Campionilor de pe 22 mai, jucată pe arena Santiago Bernabeu din Madrid. Acesta este al zecelea an în care UEFA foloseşte o minge specială pentru finala competiţiei. Balonul de joc are o grafică unică, cu simboluri ale ţării gazdă, Spania, dar şi ale precedentelor finale ale Ligii.
Finala cele mai importante competiţii intercluburi din Europa şi nu numai este, în fiecare an, o sărbătoare împărtăşită de sute de milioane de suporteri. UEFA pregăteşte, astfel, în fiecare an câte o minge specială pentru cel mai important meci al anului. Balonul cu care cei mai buni 22 de jucători ai Europei îşi vor disputa pe 22 mai cupa de argint este unul cu un fond alb, culoare simbolică pentru clubul al cărui stadion găzduieşte finala, Real Madrid. Stelele care acoperă acest fond sunt "pictate" în culorile de pe steagul Spaniei, roşu şi galben, în timp ce simbolurile finalelor precedente îşi găsesc şi ele locul pe mingea pregătită de cei de la Adidas.
Mingea denumită "Finale Madrid" este dotată şi cu câteva inovaţii tehnologice folosite în premieră. Materialul din care este confecţionată se inspiră din "pielea de găină" şi asigură un control excelent în orice condiţii meteorologice. Mai mult, inginerii care au proiectat mingea s-au asigurat că aceasta îşi păstrează o traiectorie fără cusur după ce este lovită. Balonul a fost prezentat în premieră miercuri, cu ocazia partidei Real Madrid - Olympique Lyon din optimile de finală ale Ligii Campionilor, disputată chiar pe stadionul pe care va avea loc finala.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor minge prezentare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close