Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mircea Lucescu e fairplay: Şahtior a meritat calificarea dar şi Marseille merita o remiză în retur

Mircea Lucescu e fairplay: Şahtior a meritat calificarea dar şi Marseille merita o remiză în retur

Mircea Lucescu e fairplay: Şahtior a meritat calificarea dar şi Marseille merita o remiză în retur
Sursa foto: mircea lucescu
17 Apr 2009   •   10:11

Cel mai bine cotat antrenor român, Mircea Lucescu, a reuşit să ducă echipa pe care o antrenează deja de cinci ani, Şahtior Doneţk, pentru prima oară în istoria ei într-o semifinală de cupă europeană. "Il Luce" este mulţumit de rezultatele de sfertul de finală cu Olympique Marseille, două victorii, dar recunoaşte şi meritele francezilor. Semifinala cu rivala de moarte Dinamo Kiev din semifinalele Uefa îl bucură pe Lucescu, deoarece astfel Ucraina are sigur o echipă în finală.
"Am făcut un meci defensiv şi am încercat să menţinem diferenţa de două goluri obţinută în tur. Marseille a jucat avansat şi a încercat să înscrie încă din debutul meciului. Calificarea noastră este meritată ţinând cont de ambele întâlniri, dar Marseille merita cel puţin un rezultat de egalitate în retur. Au făcut un presing bun şi ne-a fost dificil să păstrăm balonul. În semifinale urmează marea rivalitate dintre Kiev şi Doneţk, dar cel mai important lucru este că Ucraina va avea o echipă în finala de la Istanbul", a declarat Lucescu senior pentru Mediafax.
Faza semifinalelor Cupei Uefa va progama o dublă şoc între două echipe care împart o mare rivalitate, şi care au eliminat clar, poate chiar umilitor, ultimele reprezentante ale Franţei în competiţiile europene. Şahtior s-a calificat în semifinală după 2-0 acasă şi 2-1 în deplasare, pe Stade Velodrome, cu Olympique Marseille, în timp ce Dinamo Kiev a eliminat-o pe Paris Saint-Germain după 0-0 în Ucraina şi 3-0 pe arena Parc des Princes din Paris. Meciurile din semifinalele Cupei Uefa se vor juca pe 30 aprilie şi 7 mai, în timp ce finala de la Istanbul se va juca pe 20 mai.
Dacă la Şahtior sunt doi români, Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, şi Dinamo Kiev are în lot doi compatrioţi de-ai noştri. Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat sunt jucători foarte vechi în lotul echipei din capitala Ucrainei, şi se poate să fie prezenţi pe teren împotriva echipei rivale. Cernat a început şi a terminat meciul pe banca de rezerve la meciul PSG - Dinamo Kiev 0-3, iar Ghioane a intrat pe teren în minutul 83 al partidei.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close