Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mircea Lucescu jubilează: "E ceva istoric. Vom juca la Istanbul în faţa a 70.000 de spectatori"

Mircea Lucescu jubilează: "E ceva istoric. Vom juca la Istanbul în faţa a 70.000 de spectatori"

Mircea Lucescu jubilează: "E ceva istoric. Vom juca la Istanbul în faţa a 70.000 de spectatori"
Sursa foto: mircea lucescu
07 Mai 2009   •   23:57

Antrenorul român al Şahtiorului, Mircea Lucescu, este mândru de performanţa reuşită cu echipa ucraineană. Victoria de joi cu Dinamo Kiev, scor 2-1, în semifinalele Cupei UEFA este, spune tehnicianul, un fapt istoric, fiind prima calificare a echipei într-o finală de cupă europeană. Lucescu este mândru că va juca în faţa unui stadion plin în capitala Turciei, dar spune că, pentru echipa sa, calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor rămâne mai importantă decât câştigarea acestei finale.
"Este o victorie mare şi un rezultat deosebit, Şahtior să ajungă în finala Cupei UEFA, la Istanbul, să joace în faţa a 70.000 de spectatori e un lucru mare. E ceva istoric. A fost un meci dificil şi pentru asta trebuie să felicit echipa Dinamo Kiev, care a făcut o partidă foarte bună. E adevărat că noi, cu avantajul acelui 1-1 de la Kiev, am încercat să închidem absolut toate posibilităţile de a ajunge la gol. Am greşit o singură dată. Cred că noi am avut ocaziile cele mai bune au fost şi câteva salvări in extremis ale portarului Bogush şi cred că victoria noastră este absolut meritată. Jocul a fost la nivelul cel mai înalt, a fost un joc într-adevăr de semifinală de cupă europeană, spectaculos, dar şi îndârjit, foarte agresiv jucat.
Totuşi, n-ar avea nicio valoare performanţa noastră dacă nu ne ducem anul viitor în Champions League. De aceea obiectivul meu principal rămâne calificarea în Liga Campionilor, al doilea finala aceasta de la Istanbul, iar al treilea Cupa Ucrainei"", a declarat Lucescu la conferinţa de presă de după meciul cu Dinamo Kiev.
Mircea Lucescu este mulţumit de felul în care echipa sa se bate cu rivala Dinamo Kiev pe toate planurile, atât în campionatul ucrainean, cât şi în cupele europene.
"Este doar a doua confruntare din cele patru pe care le avem cu Dinamo Kiev. E un lucru extraordinar că într-un campionat sunt două echipe care îşi dispută întâietatea cu ardoarea cu care o facem noi. Asta îmi aduce aminte de perioada când Dinamo şi Steaua jucau meciuri de o rivalitate extraordinară, iar ambele echipe jucau an de an finală sau semifinală de cupă. Sperăm că situaţia de acum se va prelungi şi anii care urmează şi există motive să credem asta, pentru că ambele echipe sunt tinere", a încheiat Lucescu.
Şahtior va disputa finala Cupei UEFA la Istanbul, şi o va avea ca adversară pe formaţia germană Werder Bremen, care a învins-o joi pe rivala Hamburg chiar la ea acasă, cu scorul de 3-2.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close