Antena 3 Sport Fotbal extern Mircea Lucescu: Şahtior Doneţk a vrut să îl transfere pe Mutu

Mircea Lucescu: Şahtior Doneţk a vrut să îl transfere pe Mutu

06 Sep 2009   •   22:37
Mircea Lucescu: Şahtior Doneţk a vrut să îl transfere pe Mutu
Sursa foto: mircea lucescu

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, duminică, la un post de radio din Italia, că gruparea ucraineană s-a interesat în această vară de un posibil transfer al atacantului formaţiei AC Fiorentina, Adrian Mutu,scrie site-ul violaplanet.com.
"În această vară Şahtior a încercat să-l ajute pe Mutu şi s-a interesat de un posibil transfer al lui de la Fiorentina. Apoi, chestiunea amenzii a devenit presantă şi nu s-a mai făcut nimic în acest sens", a spus Lucescu.
Tehnicianul român consideră că amenda pe care trebuie să o plătească Mutu clubului Chelsea Londra, 17 milioane de euro, este injustă.

" Nu este normal să-i ceri această sumă lui Mutu, mai ales că Chelsea l-a lăsat să plece. El a făcut o eroare pe care şi-a asumat-o, iar apoi a redevenit un mare campion pentru Fiorentina şi pentru naţionala României. Chelsea trebuie să înţeleagă că în fotbal se pot face şi erori. Să tratezi cu Chelsea este dificil, dar cred că normal ar fi ca toate cluburile să-şi apere jucătorii. Mutu a plătit pentru că Chelsea a vrut să dea un exemplu celorlalţi fotbalişti din lot. Sper ca totul să se rezolve pe cale amiabilă şi Mutu să joace în continuare fără probleme", a spus Lucescu, citat de Mediafax.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.
Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.
Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close