Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mircea Lucescu: "Trebuie să tranşăm soarta calificării cu FC Timişoara încă din tur!"

Mircea Lucescu: "Trebuie să tranşăm soarta calificării cu FC Timişoara încă din tur!"

Mircea Lucescu: "Trebuie să tranşăm soarta calificării cu FC Timişoara încă din tur!"
Sursa foto: mircea lucescu
20 Iul 2009   •   17:07

Mircea Lucescu nu are linişte nici pe patul de spital. Încă în recuperare după operaţia suferită săptămâna trecută, tehnicianul Şahtiorului se implică, poate mai mult decât şi-ar dori doctorii, în problemele echipei din Doneţk. Conectat 100% la activitatea echipei în campionat, care a debutat în acest week-end, şi la prelimianariile Ligii Campionilor, Lucescu a răspuns unui număr de întrebări despre FC Timişoara pentru site-ul oficial
al grupării din estul Ucrainei.
-Mister, ce puteţi spune despre rivalul nostru (n.r. Timişoara)?
Timişoara e o echipă serioasă. Trebuie să pregătim din toate punctele de vedere. În primul rând menţionez că această echipă românescă are un staff foarte bun.
-Care este principala calitate a adversarilor?
Mulţi jucători înalţi şi puternici, dar şi jucători care pot executa foarte bine fazele fixe.
-Puteţi să daţi un exemplu de jucător determinant?
Nu e uşor, Timişoara are mulţi jucători buni, dar voi da câteva nume. De exemplu, Marian Cisovski este un fundaş înalt, de aproape 1,90 metri, care a devenit cunoscut jucând la Artmedia Bratislava. Un atacant foarte bun este Gheorghe Bucur, care joacă la echipa naţională a României. Un atacant înalt este şi Lukasz Magera, care are 1,95 centimetri. El a jucat pentru naţionala de tineret a Cehiei. Nici nu mai spun de fraţii Karamian, care sunt cunoscuţi în Ucraina.
-Cu siguranţă îl cunoaşteţi pe antrenorul echipei, Ioan Sabău.
Desigur. A fost jucătorul meu la Dinamo Bucureşti sau Brescia. A fost un fotbalist excelent şi este un om bun. Sunt sigur că sub conducerea lui Timişoara va fi o echipă foarte disciplinată.
-Primul meci cu Timişoara va fi în curând, la Doneţk. Probabil că Dumneavoastă veţi fi încă în spital
Nu cred că va fi aşa. Voi fi prezent la meci. De fapt chiar vreau să merg la bata de antrenament săptămâna asta. Bineînţeles că voi avea grijă să nu fac excese şi mă voi întoarce la spital pentru controale. Dar să stau aici în pat tot timpul... În concluzie, legat de meciul cu Timişoara, ştiu cum joacă această echipă acasă. Vor fi mai mult de 30.000 de spectatori, o atmosferă fantastică şi o mare presiune pe vizitatori.
-Adică am trebui să rezolvăm calificarea din tur?
Da, ar fi perfect pentru nou, să nu lăsăm întrebări fără răspuns pentru retur, să câştigăm la Doneţk. Prevăd un meci foarte greu.
-Dar Şahtior este cu o clasă peste Timişoara, nu e aşa?
Cred că suntem mai puternici. Dar nu ne putem permite să ne relaxăm. Timişoara care multă atenţie. O să am grijă să nu uităm că trebuie să fim pregătiţi când întâlnim acest adversar.
-Aţi văzut meciul Şahtior - Krybas şi chiar aţi dat sfaturi cât a fost posibil prin telefon. Sunteţi mulţumit de joc?
A fost un meci bun. Băieţii s-au impus cu destul calm şi încredere. Da, să zicem că sunt mulţumit.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close