Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mourinho mută iar genial în Bologna - Inter:1-2. Campionatul italian pare decis

Mourinho mută iar genial în Bologna - Inter:1-2. Campionatul italian pare decis

Mourinho mută iar genial în Bologna - Inter:1-2. Campionatul italian pare decis
Sursa foto: Jose Mourinho
21 Feb 2009   •   19:55

Trupa lui Jose Mourinho a câştigat un nou meci în Serie A, scor 2-1, dar nu fără emoţii şi dramatism. Partida de sâmbătă, disputată pe Stadio Renato Dall'Ara, şi-a păstrat evenimentele pentru repriza secundă, când s-au marcat toate cele trei goluri. Formaţia din Milano a luat un avans de 12 puncte în Italia, dar se poate aştepta ca Juventus să revină la nouă puncte dacă va câştiga, sâmbătă seară, cu Palermo.
Inter a început în atac meciul din Bologna, dar nu a reuşit să se apropie foarte periculos de poarta lui Antonioli în primul sfert de oră. Gazdele au avut pentru prima oară emoţii în minutul 17 când cine altcineva decât Ibrahimovici a ajuns la o centrare a lui Maicon şi a trimis mingea pe lângă, din opt metri, după o lovitură de cap. Sulley Muntari şi, apoi, Adriano au irosit şi ei oportunităţi bune în prima repriză, care a luat sfârşit fără ca portarii să încaseze vreun gol.
Odată cu repriza secundă, a început şi acţiunea propriu-zisă. Tehnicianul Jose Mourinho a încercat să dinamizeze linia de mijloc a "nerazzurilor" şi l-a înlocuit pe Muntari cu viitorul adversar al României de la Constanţa, sârbul Stankovici, potrivit goal.com. În minutul 56 s-a concretizat pe tabelă dominarea interiştilor, Cambiasso marcând din apropierea porţii după ce Adriano deviase cu capul un balon trimis în careu de Maicon. Afacerea părea încheiată pentru Inter. Din păcate pentru suporterii campioanei, însă, dramatismul abia avea să înceapă.
Jucătorii de la Bologna au surprins formaţia oaspete atunci când au reacţionat foarte puternic la golul primit. Atacurile furibunde ale gazdelor de după golul argentinianului Cambiasso i-au făcut zile negre portarului Julio Cesar. Mingazzini l-a testat serios pe portarul brazilian, care a avut serios de lucru şi la o centrare survenită în urma cornerului provocat de intervenţia pe care tocmai o avuse. Cesar nu s-a mai putut descurca, însă, şi la fulgerătoarea lovitură de cap a lui Miguel Britos din minutul 78, care a marcat readucând speranţa în tabăra gazdelor, conform sursei citate.
Mouriho a reacţionat imediat şi l-a trimis în teren pe Mario Balotelli. Mutarea s-a dovedit genială, jucătorul marcând la doar un minut după ce intrase pe teren, în minutul 82, şi a adus victoria liderilor autoritari din Serie A.
Iată componenţa celor două echipe trimise în teren:
Bologna: Antonioli, Zenoni, Moras, Britos, Lanna, Valiani (Marazzina 65'), Mudingayi, Mingazzini, Volpi, Bombardini (Adailton 77'), Di Vaio
Inter: Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Rivas, Santon, Maxwell (Balotelli 81'), Zanetti, Cambiasso, Muntari (Stankovici 46'), Ibrahimovici, Adriano (Vieira 77')
În alt meci:
As Roma - Siena: 1-0 (gol Taddei min 63. La Siena, Codrea a fost titular şi a primit cartonaş galben în minutul 57).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jose Mourinho Bologna Serie A
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close