Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mourinho, primul trofeu în Spania: Real Madrid a câştigat Cupa Regelui

Mourinho, primul trofeu în Spania: Real Madrid a câştigat Cupa Regelui

Mourinho, primul trofeu în Spania: Real Madrid a câştigat Cupa Regelui
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Apr 2011   •   10:23

Jose Mourinho este garanţia succesului în fotbal. La Chelsea, a adus primul titlu de campioană după jumătate de secol. La Inter, a cucerit Liga Campionilor pentru prima oară în 45 de ani. A plecat la Madrid pentru a câştiga Cupa Regelui, punând capăt unei aşteptări de 18 ani.

Real Madrid a învins cu 1-0 după prelungiri pe FC Barcelona în finala Cupei Regelui, într-un meci disputat la Valencia, pe Mestalla, unicul gol al partidei fiind marcat de Cristiano Ronaldo în minutul 103.

Criticat pentru tactica adoptată în meciul de campionat de sâmbăta trecută, Jose Mourinho a vrut să arate că ştie şi altceva. Real Madrid a început meciul sus, cu un pressing agresiv, care i-a incomodat vizibil pe catalani. În aceste condiţii, echipa lui Guardiola nu a reuşit să-şi creeze nicio ocazie importantă în prima repriză, una câştigată la puncte de Casillas&co, Cristiano Ronaldo, în două rânduri, şi Pepe, lovitură de cap în bară, ratând cele mai importante şanse de a deschide scorul.

Barcelona a revenit mai decisă de la vestiare, a arestat mingea şi şi-a împins adversarul tot mai aproape de careul lui Casillas. Pedro chiar a reuşit să înscrie, însă golul a fost corect anulat pentru offside. Elevii lui Guardiola au aşteptat până în minutul 75 pentru a trage primul şut pe poartă, dar goalkeeperul madrilenilor a dovedit că-şi merită renumele de San Iker, blocându-i pe rând pe Messi, Pedro şi Iniesta. Plusul de dramatism în finalul timpului regulamentar a fost asigurat de ocazia lui Di Maria, execuţia argentinianului din marginea careului fiind respinsă de sub bară de Pinto.

1-1 la reprize după 90 de minute. Prelungirile încep tot cu Barcelona la conducerea jocului, dar e doar o impresie, pentru că prima ocazie importantă îi aparţine lui Cristiano Ronaldo, care trage puţin pe lângă după un sprint aproape ireal după atâta efort. A fost avertismentul pe care catalanii nu l-au tratat aşa cum ar trebui şi, după numai câteva minute, portughezul nu a mai iertat.

Messi a pierdut o minge la mijlocul terenului, aceasta a ajuns pe stânga la Di Maria, un un-doi cu Marcelo care l-a scos din joc pe Alves şi o centrare pe fruntea lui Ronaldo, care trimite în plasă peste Pinto. O bucurie scurtă a lui Mourinho, apoi tradiţionalul îndemn la calm. Însă era clar că meciul se terminase în acel minut 103. După, nu a mai fost decât o agonie a Barcelonei, senzaţia fiind aceea că Messi&co nu ar fi înscris nici dacă s-ar mai fi jucat o săptămână.

Înainte de ultimul fluier al arbitrului, Di Maria a încasat un cartonaş roşu, parcă pentru a confirma că tehnicianul Realului trebuie să joace mereu în zece contra Barcei. Era însă prea târziu. Real Madrid a câştigat Cupa Regelui. Cupa lui Mourinho.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close