Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mourinho, suspendat cinci meciuri de UEFA în urma declaraţiilor de la finalul meciului cu Barcelona

Mourinho, suspendat cinci meciuri de UEFA în urma declaraţiilor de la finalul meciului cu Barcelona

Mourinho, suspendat cinci meciuri de UEFA în urma declaraţiilor de la finalul meciului cu Barcelona
06 Mai 2011   •   18:04

Jose Mourinho a fost suspendat cinci meciuri de UEFA în urma declaraţiilor făcute la finalul meciului tur din semifinalele Ligii Campionilor cu FC Barcelona. Forul european a considerat comportamentul tehnicianului lui Real Madrid drept „nepotrivit” şi i-a aplicat şi o amendă de 50.000 de euro.

 
Real Madrid a anunţat deja că va face apel la decizia UEFA, iar cotidianul Marca a notat că unul dintre oficialii clubului din capitala Spaniei a spus că „mergem până la capăt pentru a apăra imaginea antrenorului nostru”.
 
În fapt, Jose Mourinho va lipsi numai la următoarele trei partide ale echipei sale în cupele europene, deoarece o etapă a ispăşit-o deja, returul cu Barcelona de pe Camp Nou, iar a cincea este anulată automat de forul european pentru o perioadă de probă de trei ani.
 
Dacă aş spune ceea ce cred, cariera mea s-ar încheia astăzi. De ce? De ce se întâmplă mereu la fel în semifinalele împotriva Barcelonei cu echipele pe care le antrenez? Nu ştiu dacă este din cauză că pe tricourile lor scrie UNICEF, nu ştiu dacă este din cauză că Villar are prieteni la UEFA. Nu înţeleg”, a fost declaraţia lui Mourinho care a trezit furia forului european. Tehnicianul portughez şi-a exprimat astfel nemulţumirea faţă de faptul că Pepe a fost eliminat după o intervenţie asupra lui Dani Alves.
 
În cadrul şedinţei Comitetului de Disciplină al UEFA s-a mai decis ca Pepe, eliminat în meciul de pe Santiago Bernabeu, să primească o singură etapă de suspendare, pe care a executat-o în returul de la Barcelona, iar clubul Real Madrid să primească o amendă de 20.000 de euro pentru comportamentul propriilor fani. De asemenea, portarul de rezervă al catalanilor, Jose Pinto, care a încasat un cartonaş roşu în pauza întâlnirii de la Madrid în urma unei altercaţii mai mai mulţi jucători ai gazdelor, a fost pedepsit pentru trei etape, lipsind astfel la finala de pe Wembley.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close