Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mourinho, votat cel mai bun antrenor al lumii la congresul AIPS. Brazilia, favorită la titlul mondial

Mourinho, votat cel mai bun antrenor al lumii la congresul AIPS. Brazilia, favorită la titlul mondial

Mourinho, votat cel mai bun antrenor al lumii la congresul AIPS. Brazilia, favorită la titlul mondial
Sursa foto: jose mourinho
07 Mai 2010   •   18:01

Săptămâna aceasta a avut loc cel de-al 73-lea congres anual al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive (AIPS), iar 200 de jurnalişti din 96 de ţări şi-au exprimat voturile cu privire la unele dintre întrebările arzătoare din fotbal. Astfel, Jose Mourinho a fost votat în proproţie mare cel mai bun antrenor, naţionala Braziliei ca favorită la câştigarea Cupei Mondiale iar Lionel Messi favorit la titlul de golgeter al competiţiei din Africa de Sud.
36 la sută dintre jurnaliştii care au răspuns la întrebarea "Cine este cel mai bun antrenor al lumii" au spus Jose Mourinho. Portughezul care a condus-o pe Inter Milano până în finala Ligii Campionilor este urmat de Sir Alex Ferguson. Antrenorul lui Manchester United a convins 20% dintre respondenţi. Urmează Guus Hiddink (13,3%), Fabio Capello (9,3%), Marcello Lippi (8%), Carlos Dunga (6,7%), Marcelo Bielsa (4%) şi Louis van Gaal (2,7%), potrivit site-ului AIPS.
Jurnaliştii au oferit şi pronosticuri pentru cine va fi câştigătoarea Cupei Mondiale din Africa de Sud, iar echipa aleasă de cele mai multe ori a fost reprezentativa Braziliei. Formaţia "auri-verde" a obţinut 28,3% din voturi şi a fost urmată de echipa Argentinei, cu 23,9%. Spania este echipa europeană cel mai bine văzută, cu 19,6% din voturi, iar Anglia a strâns 10,9%.
Pentru titul de golgeter al competiţiei, Lionel Messi este văzut favorit de mare parte din jurnalişti. Atacantul argentinian al Barcelonei a obţinut nu mai puţin de 43,7% din opţiuni, în timp ce englezul Wayne Rooney s-a clasat pe locul al doilea cu 14,9%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close