Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu a fost suspendat nouă luni în cazul "sibutramina" şi ratează meciul cu Franţa din preliminariile CE 2012

Mutu a fost suspendat nouă luni în cazul "sibutramina" şi ratează meciul cu Franţa din preliminariile CE 2012

Mutu a fost suspendat nouă luni în cazul "sibutramina" şi ratează meciul cu Franţa din preliminariile CE 2012
19 Apr 2010   •   15:22

Adrian Mutu va pierde debutul sezonului viitor, după ce Tribunalul Antidoping Italian a dat verdictul în cazul "sibutramina". Postul italian Sky Sport a anunţat că atacantul de la Fiorentina ar fi fost suspendat nouă luni, însă această informaţie nu a fost anunţată oficial de către tribunalul antidoping al CONI.

Procurorul italian a cerut o suspendare de un an pentru "Briliant", chiar dacă atacantul Fiorentinei nu a fost considerat recidivist după episodul "cocaina". Avocaţii lui Mutu au cerut în schimb o pedeapsă de maxim şase luni, astfel că judecătorul a ales varianta de mijloc.

Mutu a fost depistat pozitiv la două controale anti-doping în luna ianuarie şi nu a mai avut voie să intre pe teren. Dacă rămâne în Italia, Mutu ar reveni pe teren la finalul lunii octombrie. Dacă Mutu alege să rămână în Serie A, el va lipsi doar câteva etape, italienii începând mai târziu noul sezon decât alte ţări din Europa.



Internaţionalul român va rata totuşi trei partide din preliminariile pentru Campionatul European din 2012, în special meciul din Franţa din 8 octombrie. România va mai juca cu Albania şi în Belarus, pe 3, respectiv 7 septembrie.

Mutu a fost sancţionat pentru a doua oară în carieră pentru consum de substanţe interzise, el fiind suspendat şi în 2004, pentru consum de cocaină, când i s-a interzis să joace fotbal şapte luni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close