Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu, dat uitării în Italia! "Fiorentina are un nou erou şi acesta este Jovetic"

Mutu, dat uitării în Italia! "Fiorentina are un nou erou şi acesta este Jovetic"

Mutu, dat uitării în Italia! "Fiorentina are un nou erou şi acesta este Jovetic"
Sursa foto: adrian mutu
30 Sep 2009   •   15:51

Oricine şi orice are un sfârşit, iar presa italiană întrevede sfârşitul "mitului Adrian Mutu" la Firenze. Cele două goluri marcate marţi lui Liverpool de atacantul de 19 ani al Fiorentinei, Stevan Jovetic, prin care italienii s-au impus, au determinat presa din "Cizmă" să declare încheiată era Mutu şi să îl numească nou erou al oraşului toscan pe tânărul muntenegrean.
Stevan Jovetic a jucat anul trecut în umbra lui Adrian Mutu, fiind rezerva românului care avea Italia la picioare datorită jocului său sclipitor. Anul acesta, însă, Jovetic marchează gol după gol, în condiţiile în care "Briliantul" îşi atrage critici din toate părţile.
"Debutul de sezon al lui Jovetici este extraordinar: un gol decisiv în partida cu Sporting Lisabona, trei goluri în campionat şi două în Liga Campionilor. Un tip cu picioarele pe pământ şi cu un dribling uşor, numit de Prandelli la un moment dat "un tânăr Totti", Jovetici a petrecut sezonul trecut muncind la mişcările sale şi respectând fără crâcnire regulile tactice impuse de antrenor. În faţa lui era Mutu, care nu putea fi atins. Modestie, muncă şi câteva meciuri bune. În urmă cu un an, Fiorentina era pentru Jovetici ("Jo-Jo") o şcoală, însă acum echipa şi întreg oraşul sunt la picioarele sale. În timp ce Mutu e în scădere de formã şi are probleme cu amenda de 17 milioane de euro către Chelsea, Jovetici se remarcă prin jocuri îndrăzneţe şi rafinate, fără să-şi piardă sensul sacrificiului", noatează cotidianul italian La Repubblica.
La Nazione remarcă jocul extraordinar făcut de Fiorentina cu Liverpool, unul dintre cele mai bune din istoria sa şi cel mai bun de când antrenor este Prandelli. Principalul merit îi aparţine lui Jovetic.
"Legenda lui Liverpool a devenit pentru o noapte doar o povestioară, în timp ce Fiorentina scrie cele mai frumoase pagini ale sale, bestseller-ul din ultimii ani: Fiorentina a jucat cea mai bună partidă din era Prandelli. Sărutat de toţi zeii fotbalului, Jovetici este protagonistul absolut, dar toţi coechipierii săi trebuie lăudaţi pentru modul în care au contribuit la acest rezultat. Printre aceştia chiar şi Mutu, care a muncit în acest meci şi la final a fost aplaudat".
Corriere dello Sport îi aduce laude tânărului crescut într-un oraş mic, Podgorica, dar care şi-a croit drumul spre succes cu modestie.
"O noapte senzaţională pentru Florenţa şi Fiorentina, care nu a mai fost niciodată atât de mare, atât de entuziasmantã şi puternică în Europa. Liverpool, una dintre reginele continentului, a fost dominată, pusă la colţ, lovită. Un gol, apoi încă unul: minunat. Eroul acestui triumf de neuitat, chiar istoric, se numeşte Stevan Jovetici, născut la Podgorica şi care nu are nici măcar 20 de ani. Este predestinat să lase o urmă puternică în lumea viola şi în fotbalul internaţional în următorii ani. Un fenomen, da, pe care gruparea toscană poate fi mândră cã l-a descoperit, cumpărat, pregătit şi valorificat", încheie sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu AC Fiorentina Serie A
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close