Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu, nemulţumit: "Sancţiunea e greşită, e prea mare. Îmi cer scuze pentru naivitate"

Mutu, nemulţumit: "Sancţiunea e greşită, e prea mare. Îmi cer scuze pentru naivitate"

Mutu, nemulţumit: "Sancţiunea e greşită, e prea mare. Îmi cer scuze pentru naivitate"
Sursa foto: adrian mutu
19 Apr 2010   •   16:47

Atacantul român al Fiorentinei s-a declarat surprins şi dezamăgit de decizia Tribunalului Antidoping Italian, de a-l suspenda pentru nouă luni din fotbal. Mutu va lipsi de pe teren până pe 29 octombrie, dar şi-ar fi dorit ca supendarea de un an, dictată de Comitetul Olimpic Italian, să fie redusă şi mai mult. Oficialii clubului toscan sunt, însă, bucuroşi de decizie şi nu vor să facă apel la această decizie la TAS.
"Nu sunt mulţumit pentru că mi s-au redus doar trei luni şi am primit nouă luni de suspendare. Cred că este o sancţiune prea mare şi greşită.Vom vedea ce se poate face acum. Mă aşteptam la o reducere mai mare suspendării, a fost o naivitate şi era corectă o sancţiune, dar nu atât de mare. După primele patru etape din campionat, voi fi pregătit de joc. Îmi pare rău că am lăsat Fiorentina într-o situaţie dificilă şi cer scuze coechipierilor mei, clubului şi fanilor. Cer scuze pentru această naivitate", a precizat Adrian Mutu, pentru site-ul oficial al clubului.
Gruparea toscană a emis o reacţie la decizia TAI, una de aprobare. Fiorentina îl susţine pe jucător în continuare şi apreciază calitatea apărării de care a avut parte Mutu.
"ACF Fiorentina, ca urmare a suspendării de nouă luni a fotbalistului Adrian Mutu de către Tribunalul Naţional Antidoping, reafirmă că este alături de jucător, aşa cum a fost în toată această perioadă, de la sfârşitul lunii ianuarie şi până acum. Ţinând cont de complexitatea cazului, deşi clubul a sperat într-o suspendare pe o perioadă scurtă, gruparea subliniază eficienţa apărării, care i-a permis lui Mutu în primul rând să evite o solicitare de suspendare pe doi ani din partea Procuraturii, ocolind recidiva, şi apoi să obţină o reducere cu trei luni a cererii Procuraturii de suspendare pe un an", a comunicat clubul violet pe site-ul oficial.
Administratorul delegat al Fiorentinei, Sandro Mencucci, s-a declarat mulţumit de reducerea de trei luni a suspendării dictată de Tribunalul Antidoping Italian şi spune că important este faptul că Mutu va putea juca majoritatea sezonului viitor.
"Nouă luni de suspendare pentru Mutu? Deja este un succes că nu a fost luată în considerare recidiva. Suntem mulţumiţi că Mutu poate face cea mai mare parte a sezonului viitor şi că s-a făcut o reducere de trei luni. Adrian a fost reprezentat la audieri de avocaţii lui în cel mai bun mod posibil. Fiorentina i-a fost mereu alături şi el poate confirma acest lucru. Recurs la TAS? Nu ştiu dacă ar fi cazul mai ales că există pobilitatea agravării sancţiunii. Sper ca jucătorul să continue să se antreneze la fel cum a făcut-o în aceste zile, pentru a deveni mai bun", a precizat Mencucci.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu fiorentina suspendare
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close