Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu vs Casano- Românul la un pas de cota de 100 de goluri în Serie A (VIDEO)

Mutu vs Casano- Românul la un pas de cota de 100 de goluri în Serie A (VIDEO)

Mutu vs Casano- Românul la un pas de cota de 100 de goluri în Serie A (VIDEO)
21 Dec 2008   •   15:43

Fiorentina se întâlneşte în această seară cu Sampdoria, în ultima etapă din Serie A înainte de vacanţă. Cu toate acestea, antrenorul Fiorentinei, Cesare Pranedelli nu este excesiv de încrezător. Ştie că ultima partidă a anului are întotdeauna o valoare specială. Dacă ar închide anul 2008 cu o victorie, ar aduce o pauză de campionat liniştită, în care ar putea lucra mai bine pentru a pregăti echipa pentru retur, dar şi pentru întîlnirea cu Ajax, ?o echipă fascinantă, cu un blazon mare?
Contra Sampdoriei va fi un meci foarte dificil, dar şi ei, ca şi noi, suntem un pic obosiţi după Cupa UEFA, însă vrem să închidem anul bine. Ei sunt o echipă greu de înfruntat, cu un jucător extraordinar Cassano. El şi-a regăsit condiţia fizică şi mentală, trage după el formaţia unde s-a integrat perfect. Este numărul unu. Anul trecut mi-ar fi plăcut să îl fi antrenat din nou. Acum însă nu ar mai fi posibil. În poziţia aceea avem şi noi un jucător excepţional- se chemă Adrian Mutu?, declara antrenorul românului din Italia.
Oricum acesta arăta că merge la Genova pentru a învinge, deşi ?chiar şi un egal ar putea fi bun. Important este să se vadă un meci bun, apoi indiferent de rezultat, îl voi accepta?. Mai ales că după ultimele deplasări, la Steaua şi la Torino, formaţia sa pare să îşi fi găsit ritmul.
În vreme ce site-ul FiorentinaNews scria că Mutu şi Cassano sunt doi jucători care depăşesc normalitatea, şi care plac publicului , dar şi lui Prandelli.
?Este dificilă să îi faci să joace împreună, dar frumos să îi vezi adversari, mai ales că în întâlnirea de duminică intră în calcul şi cifrele. Adrian a ajuns la cota 99 de goluri în Italia şi este la un pas de la a intra în clubul celor cu trei cifre. Iar Cassano a dat cinci goluri Fiorentinei, echipa a cărei apărare o pătrunde cel mai uşor. În plus, Frey are un alt motiv de îngrijorare- este portarul cel mai învins de atacantul Sampdoriei- 6 goluri din cele 75 ale lui Cassano.
Mutu este la cota de şase goluri în campionat din 9 partide, iar împreună cu Gilardino formează a doua cea mai eficientă formulă din Europa cu 25 de goluri, în spatele doar a lui Eto?o şi Messi, care au avantajul de a juca la Barcelona.
Alte statistici arată că în ultimele 10 partide, Sampdoria a câltigat cinci şi a pierdut tot atâtea. În vreme ce sqaudra viola, în ultimele 15 meciuri din Serie A, are un sigur egal, cu Inter.
Dar ultima victorie a lui Fiorentina în deplasare la Sampdoria este de acum 20 de ani.
Dar Corriere Dello Sport scrie referindu-se la cei doi jucători că, lăsând la o parte diferenţele dintre ei în materie de relaţie cu naţionalele lor, evoluţia a fost similară.
?Suntem în faţa a ceea ce Mazzarri şi Prandelli au mai bun. În două echipe perfect organizate precum Sampdoria şi Fiorentina, Cassano şi Mutu reprezintă punctul cel mai înalt al calităţii, tehnica ridicată şi fineţea,genialitatea şi pasiunea?.
Au avut până acum un parcurs similar, pe teren şi în afară. Ambii au explodat în fotbalul italian, ambii, cu Mutu mai mult, au riscat să se piardă, au fost respinşi în afară, s-au întors în Italia cu capul plecat. Şi ambii au găsit oraşul, fanii şi mai ales antrenorul care i-a înţeles, scrie publicaţia italiană înaintea duelului dintre formaţiile celor doi.
Înainte meciului, Fiorentina este pe locul cinci în Serie A, cu 29 de puncte, în faţa sa aflându-se Milan şi Napoli cu un punct mai mult, Juventus cu patru puncte, dar şi Inter, lidera clasamentului.


Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close