Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Napoli a cucerit Cupa Italiei, după ce a învins în finală pe Juventus cu 2-0

Napoli a cucerit Cupa Italiei, după ce a învins în finală pe Juventus cu 2-0

Napoli a cucerit Cupa Italiei, după ce a învins în finală pe Juventus cu 2-0
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    21 Mai 2012   •   10:37

Napoli a pus capăt unei perioade de 22 de ani în care nu a cucerit niciun trofeu, după ce a câştigat cu 2-0 finala Cupei Italiei disputată împotriva campioanei Juventus la Roma.

Este cea de-a patra Cupă a Italiei din palmaresul echipei de lângă Vezuviu şi prima din 1987, an în care napoletanii au reuşit eventul.

Ultimul trofeu câştigat de Napoli era Supercupa Italiei, în 1990, atunci când, cu Maradona în echipă, învingea cu 5-1 tot pe Juventus.

Ambele goluri ale partidei de duminică seara au venit în repriza a doua, Cavani deschizând scorul dintr-un penalty obţinut de Lavezzi, pentru ca Hamisk să stabilească rezultatul final în urma unui contraatac iniţiat de Inler, continuat de Pandev şi finalizat de jucătorul slovac.

Torinezii au încheiat meciul în inferioritate numerică, în minutele de prelungire Quagliarella fiind eliminat, după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Aronica.

Juventus a ratat astfel şansa de a încheia sezonul neînvinsă, după ce a câştigat campionatul fără a pierde vreun meci, şi să reuşească primul event din sezonul 1994-1995.

De asemenea, legenda bianconerilor, Alessandro Del Piero, a disputat ultimul meci pentru echipa la care a evoluat timp de 19 ani, legendarul jucător al lui Juventus urmând să plece la finalul acestei stagiuni.


×
Subiecte în articol: Napoli Juventus Cupa Italiei roma
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close