Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Napoli şi-a anunţat noul tehnician pe Twitter: Rafa Benitez va antrena lângă Vezuviu în următorii doi ani

Napoli şi-a anunţat noul tehnician pe Twitter: Rafa Benitez va antrena lângă Vezuviu în următorii doi ani

Napoli şi-a anunţat noul tehnician pe Twitter: Rafa Benitez va antrena lângă Vezuviu în următorii doi ani
Sursa foto: Foto: Twitter
de M.T.    |    28 Mai 2013   •   12:44

Rafa Benitez, recent câştigător al trofeului Europa League cu Chelsea, este noul antrenor al lui Napoli, locul 2 în ultima ediţie din Serie A.

Anunţul oficial a fost făcut de preşedintele clubului, Aurelio De Laurentiis, prin intermediul contului său de Twitter, aşa cum promisese anterior.

Tehnicianul spaniol, care a semnat un contract valabil pe două sezoane, îl înlocuieşte lângă Vezuviu pe Walter Mazzarri, care a plecat la Inter Milano, echipa pe care Benitez a antrenat-o timp de jumătate de an la precedenta sa experienţă în Italia.

„Rafa Benitez este noul antrenor al lui Napoli. Un om cu o mare experienţă internaţională. Un lider”, a scris De Laurentiis pe Twitter.

„Sunt foarte fericit că am ajuns la un club mare, cu o moştenire importantă, aşa cum este Napoli. Înţeleg istoria oraşului şi felul în care clubul reprezintă o parte fundamentală a culturii şi tradiţiilor de aici”, a declarat Benitez.

„Sunt foarte încântat că voi putea împărţi pasiunea mea pentru fotbak cu fanii lui Napoli, care au arătat că sunt foarte, foarte speciali”, a mai spus antrenorul spaniol.

Rafa Benitez a cucerit două titluri ale Spaniei şi o Cupă UEFA cu Valencia, înainte de a petrece şase sezoane pe banca lui Liverpool, perioadă în care i-a condus pe cormorani spre triumful din Liga Campionilor (2005) şi spre o victorie în Cupa Angliei (2006).

În 2010, Benitez l-a înlocuit pe Jose Mourinho la Inter Milano, trecându-şi în palmares Supercupa Italiei şi Campionatul Mondial al cluburilor, dar a fost demis după doar o jumătate de sezon, din cauza neînţelegerilor avute cu şefii clubului.

Spaniolul a rămas fără angajament aproape doi ani, în noiembrie 2012 fiind numit managerul lui Chelsea, în locul lui Roberto Di Matteo, conducând formaţia londoneză spre locul 3 în campionat şi succesul din Europa League.


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close