Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Neil Lennon, managerul lui Celtic Glasgow, atacat de un suporter al lui Hearts

Neil Lennon, managerul lui Celtic Glasgow, atacat de un suporter al lui Hearts

Neil Lennon, managerul lui Celtic Glasgow, atacat de un suporter al lui Hearts
12 Mai 2011   •   11:56

Managerul lui Celtic Glasgow, Neil Lennon, a fost atacat de un fan al lui Hearts în timpul meciului câştigat în deplasare de echipa sa cu 3-0 în penultima etapă din Scoţia, rezultat care amână desemnarea campioanei pentru ultima rundă. Atacatorul a fost imobilizat imediat şi arestat, antrenorul alb-verzilor scăpând fără a fi rănit.

Întâmplarea a avut loc imediat după ce Celtic a marcat golul de 2-0, suporetrul venind din tribună cu scopul clar de a-l lovi pe managerul nord-irlandez. Atacatorul a fost imobilizat de stewarzi, scos în afara arenei şi arestat, poliţia urmând să deschidă o anchetă în acest caz.

Mai multe incidente, inclusiv de natură violentă, au avut loc în timpul meciului. Le vom investiga pe toate, în strânsă colaborare cu membrii ligii şi ai clubului gazdă”, a declarat un reprezentant al poliţiei, în timp ce Stewart Regan, directorul executiv al Federaţiei Scoţiene a condamnat incidentul: „În mod evident, un astfel de comportament al suporterilor este inacceptabil”.

Conducătorii lui Hearts, echipa gazdă, sunt decişi să participe activ la desfăşurarea anchetei. „Deja investigăm ceea ce s-a întâmplat în repriza a doua a meciului cu Celtic. Hearts este un club care se mândreşte cu politica sa, «Fotbal pentru toţi», iar astfel de evenimente nu îşi au locul în acest sport”, se arată într-un comunicat oficial al clubului.

Neil Lennon nu se află la prima problemă căreia trebuie să-i facă faţă. În ianuarie, managerul lui Celtic a primit un pachet în care se găseau mai multe gloanţe, iar în luna aprilie au fost interceptate două scrisori-bombă trimise pe adresa sa. Totul pare să aibă legătură cu rivalitatea Celtic-Rangers, nu doar fotbalistică, ci şi religioasă, prima echipă fiind cunoscută ca fiind a catolicilor, în timp ce rivala reprezintă protestantismul.

 


×
Subiecte în articol: atac agresiune Celtic Glasgow Scotia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close