Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Nici o echipă românescă în afară de Petrolul nu a putut învinge Liverpool

Nici o echipă românescă în afară de Petrolul nu a putut învinge Liverpool

Nici o echipă românescă în afară de Petrolul nu a putut învinge Liverpool
Sursa foto: anfield road
18 Dec 2009   •   18:50

Liverpool, adversara Unirii Urziceni din 16-imile de finală ale Europa League, s-a dovedit, de-a lungul timpului, o sperietoare în toată regula pentru formaţiile româneşti. De altfel, în afară de Petrolul Ploieşti în 1965, nici o altă echipă nu a mişcat în faţa "cormoranilor". În ultimul deceniu, atât Rapid cât şi Steaua au fost eliminate din Cupa UEFA de formaţia din oraşul Liverpool.
În sezonul 1965/1966, campioana Petrolul Ploieşti întâlnea formaţia engleză FC Liverpool în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, într-o dublă manşă de foc. Partida era cu atât mai grea cu cât, la sfârşitul acelui sezon, englezii urmau să îşi arate forţa şi să câştige Cupa Mondială. Atunci, "găzarii" au pierdut primul meci la Liverpool, scor 2-0, dar au revenit în retur şi au reuşit un 3-1 care a însemnat jucarea unui al treilea meci, decisiv. Elevii lui Ilie Oană au câştigat din nou, cu 2-0, şi i-au eliminat pe britanici.
A doua întâlnire a românilor cu Liverpool a venit în Cupa UEFA, în sezonul 1970/1971, când Dinamo a pierdut pe Anfield Road cu 3-0, pentru a remiza în retur, scor 1-1.
Sezonul 1983/1984 a adus o nouă confruntare a dinamoviştilor cu Liverpool, iar soarta "câinilor" a fost şi mai rea, ei pierzând amândouă întâlnirile. Mai întâi cu 1-0 acasă, iar în deplasare cu 2-1.
Rapid a adus-o şi ea pe Liverpool în România, în 2000, cu ocazia unui meci din turul I al Cupei UEFA. "Cormoranii" s-au impus, graţie unei victorii grele, pe stadionul "Giuleşti", după ce în tur defensiva giuleştenilor rezistase eroic şi românii obţinuseră un scor de 0-0 pe Anfield. Englezii au câştigat în retur cu 1-0, prin golul lui Robbie Fowler din minutul 56.
Ultima întâlnire a românilor cu "cormoranii" s-a produs în 2003, când Steaua lui Victor Piţurcă a fost pedepsită de Liverpool pentru eliminarea altor englezi, Southampton. În tur, o echipă a lui Liverpool în care era unul dintre actualii jucători, Gerrard, dar şi Dudek, Smicer, Kewell sau Heskey. Scorul partidei a fost 1-1, iar în retur englezii s-au impus fără mari probleme, cu scorul de 1-0, obţinând calificarea scontată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa UEFA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close