Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Nu a fost loc de surpriză: Barcelona învinge cu 5-1 pe Şahtior

Nu a fost loc de surpriză: Barcelona învinge cu 5-1 pe Şahtior

Nu a fost loc de surpriză: Barcelona învinge cu 5-1 pe Şahtior
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Apr 2011   •   23:42

FC Barcelona a învins pe Şahtior Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu şi la care evoluează Răzvan Raţ, cu scorul de 5-1, într-o partidă disputată pe Camp Nou şi contând pentru turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

 
Mircea Lucescu nu putea avea parte de un început de meci mai prost. Nu trecuseră decât 104 secunde şi Barcelona conducea deja cu 1-0, după o fază la care mingea a sărit norocos la Iniesta, mijlocaşul catalanilor executându-l cu sânge rece pe Pyatov. 
 
Ucrainienii au reacţionat corect şi, cu ajutorul unor scăpări din defensiva gazdelor, ar fi putut restabili rapid egalitatea, dar Luiz Adriano a prins probabil cea mai proastă seară a carierei. Când evoluezi pe terenul echipei lui Guardiola nu e bine să te joci cu ocaziile, lucru pe care probabil jucătorii Şahtiorului l-au înţeles atunci când Dani Alves a făcut 2-0, după o pasă absolut superbă a lui Iniesta.
 
Debutul reprizei a doua a fost plin de evenimente, Luiz Adriano şi-a mai bătut joc de o bună ocazie, înainte ca Pique să ducă scorul la 3-0 în urma unui corner. Elevii lui Lucescu a început să spere atunci când Rakitskiy l-a învins cu o execuţie spectaculoasă pe Victor Valdes, dar au fost imediat aduşi cu picioarele pe pământ de reuşita lui Keita, care a tras direct în vinclul lui Pyatov.
 
Din acel moment, Şahtiorul a dat senzaţia că a capitulat definitiv, deşi Luiz Adriano a mai ratat o ocazie, şutând în bară din unghi, iar Barcelona că a obţinut ceea ce şi-a propus, mulţumindu-se să facă spectacol pentru proprii fani şi încercând să-i ofere şi lui Messi bucuria golului. Nu a marcat Balonul de Aur, dar a făcut-o în schimb Xavi, aproape din inerţie, după o fază excelent lucrată de Dani Alves.
 
Catalanii câştigă cu un scor liniştitor în perspectiva meciului retur, iar la orizont se vede semifinala cu Real Madrid. 
 
Manchester United învinge pe terenul lui Chelsea
 
Manchester United a câştigat prima manşă a duelului cu Chelsea cu scorul de 1-0  chiar la Londra şi devine favorită la calificarea în penultimul act al Ligii Campionilor. Unicul gol al partidei a fost marcat de Rooney, după o fază la care au mai participat Carrick şi veteranul Ryan Giggs. Cu reuşita de miercuri seară, atacantul naţionalei Angliei l-a depăşit pe legendarul Bobby Charlton în ceea ce priveşte numărul golurilor înscrise pentru „diavoli” în cupele europene, ajungând la cota 23. 
 
Chelsea se poate considera nedreptăţită de rezultat, elevii lui Carlo Ancelotti ratând câteva ocazii mari şi putând beneficia de un penalty în ultimele momente ale partidei, la un fault evident în careu al lui Evra. Chiar şi aşa, soarta calificării se va decide abia săptămâna viitoare pe Old Trafford, însă tradiţia este de partea echipei lui Sir Alex Ferguson, care nu a fost niciodată eliminată din Europa de o echipă din Anglia.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close