Antena 3 CNN Sport Fotbal extern O echipă din Insulele Feroe şi două din Luxemburg, calificate în turul doi al cupelor europene

O echipă din Insulele Feroe şi două din Luxemburg, calificate în turul doi al cupelor europene

O echipă din Insulele Feroe şi două din Luxemburg, calificate în turul doi al cupelor europene
Sursa foto: Foto: uefa.com
de M.T.    |    10 Iul 2013   •   10:58

Campioana Insulelor Feroe, EB/Streymur, şi două reprezentante ale Luxemburgului, AS Jeunesse Esch şi FC Differdange 03, se numără printre formaţiile care s-au calificat în turul al doilea preliminar din Liga Campionilor, respectiv Europa League, în urma meciurilor disputate marţi seară.

EB/Streymur nu reuşise niciodată să obţină vreo victorie în cupele europene, însă feroezii au spart gheaţa în faţa campioanei Andorrei, FC Lusitans, şi au făcut-o cu stil.

După ce în meciul tur a revenit de la 0-2 în zece oameni şi a obţinut o remiză (2-2), Streymur s-a impus cu 5-1 pe teren propriu şi urmează să joace în runda următoare cu Dinamo Tbilisi, campioana Georgiei.

În celălalt duel din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, armenii de la FC Shirak s-au calificat mai departe, chiar dacă au pierdut manşa secundă cu SP Tre Penne (San Marino), scor 0-1.

Campioana Armeniei câştigase însă în meciul tur cu 3-0, următoarea sa adversară fiind Partizan Belgrad, câştigătoarea campionatului din Serbia.

În Europa League, muntenegrenii de la FK Rudar Pljevlja au remizat în deplasare cu armenii de la Mika, scor 1-1, şi s-au calificat în al doilea tur preliminar, graţie victoriei obţinute acasă în urmă cu o săptămână (1-0).

Dar protagonistele serii au fost echipele din Luxemburg, care au reuşit să meargă împreună mai departe, după ce au eliminat adversari din Finlanda şi Albania.

Învingătoare cu 2-0 pe teren propriu în faţa celor de la TPS Turku, Jeunesse Esch a pierdut doar cu 2-1 în Finlanda şi aşteaptă acum să-şi cunoască viitoarea adversară, care se va decide dintre AUK Broughton FC şi FK Ventspils.

Învinsa celor de la Jeunesse în finala Cupei Luxemburgului, Differdange, s-a impus şi acasă în faţa albanezilor de la KF Laci, scor 2-1, după ce câştigase în deplasare cu 1-0.

În turul următor, Differdange va juca împotriva olandezilor de la FC Utrecht.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close