Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Odense BK a produs surpriza serii în Liga Campionilor

Odense BK a produs surpriza serii în Liga Campionilor

Odense BK a produs surpriza serii în Liga Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Aug 2011   •   10:21

Marţi seară s-au decis primele echipe care s-au calificat din turul 3 preliminar în playoff-ul Ligii Campionilor. Surpriza a venit de la Atena, acolo unde danezii de la Odense BK au învins cu 4-3 şi au eliminat una dintre echipele obişnuite să evolueze în grupele cele mai importante competiţii intercluburi, Panathinaikos.

După 1-1 în meciul tur, danezii au început tare partida din capitala Greciei şi au deschis scorul în minutul 12 prin Andreas Johansson. Francezul Jean-Alain Boumsong a reuşit să egaleze pentru Panathinaikos înainte de pauză, pentru ca grecii să treacă în avantaj imediat după reluare, în urma golului marcat de Toche.

Danezii au revenit însă spectaculos şi au înscris de trei ori, prin Espen Ruud, Bashkim Kadrii şi Hans Henrik Andreasen, pecetluind astfel calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor. Eliminarea lui Bernard Mendy şi reuşita lui Antonis Petropoulos din prelungiri nu au mai contat decât pentru statistică.

Seara excelentă a fotbalului danez a fost completată de FC Copenhaga, învingătoare în deplasare cu 2-0 în faţa irlandezilor de la Shamrock Rovers. Cu scorul general de 3-0, campioana Danemarcei se califică în playoff, acolo unde va juca şi BATE Borisov, care a învins cu 3-1 pe Ekranas (Lituania), după 0-0 în meciul tur.

Liga Campionilor, Turul 3 preliminar

BATE Borisov (Belarus) - Ekranas (Lituania) 3-1, în tur 0-0
Shamrock Rovers (Irlanda) - FC Copenhaga (Danemarca) 0-2, în tur 0-1
Panathinaikos (Grecia) - Odense BK (Danemarca) 3-4, în tur 1-1

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close